5 beneficii incredibile ale lecturii

116
carti-ba486c29

Cand ati citit ultima data o carte reala? Nu un articol pe telefon, nu un document pe hartie sau pe computer, o carte reala ? Exista cateva beneficii incredibile ale citirii cartilor pentru adulti si pentru copii. Citirea unei carti adecvate, mai degraba decat a unui articol sau a fluxului dvs. de stiri sociale este mai importanta decat credeti.

Pentru noi, care iubim cartile si cititul, este o modalitate excelenta de a gasi carti noi, de a descoperi autori despre care altfel nu am sti niciodata. A putea cumpara carti online este uimitor, puteti gasi acea carte pe care o cautati atat de mult timp.

Oamenii nu mai citesc carti

Declinul constant al citirii cartilor devine ingrijorator. Odata cu cresterea tehnologiei din lumea de astazi, citirea unei carti reale devine din ce in ce mai putin frecventa.

De ce sa citesti o carte cand poti avea acces la una electronica? De ce sa pierdeti spatiul din casa dvs. cand puteti citi doar pe telefon sau pe computer? In timp ce citirea unei carti bune a fost considerata odata o forma de divertisment, majoritatea oamenilor se multumesc sa parcurga telefoanele lor si sa citeasca cele mai recente barfe din ziare si reviste online, sau doar fluxul de stiri al prietenilor lor.

Si copiii prind. Daca lucrurile continua sa fie asa cum sunt acum, copiii nici macar nu vor sti ce este o carte in anii urmatori. In curand, totul ar putea fi digitalizat.

Cititul are beneficii importante pentru corpul nostru. Printre acestea, imbunatatirea memoriei si agilitatea pe care creierul nostru o experimenteaza in legatura cu luarea deciziilor. Beneficiile cititului sunt atat de multe incat nu le-am putea enumera pe toate. Prin lectura reusim sa ne ridicam calitatea vietii la un nivel superior, datorita impactului sau asupra unor aspecte precum somn, dezvoltare cognitiva sau relaxare.

Prin urmare, astazi va oferim cinci motive care sustin ca lectura este una dintre cele mai bune activitati pe care le putem face in ziua noastra.

De-a lungul ciclului tau de viata, te-ai regasit cu siguranta in mai multe ocazii in care ai avut nevoie de un pic de empatie pentru a intelege alte persoane. In viata, a ne pune in locul celuilalt este unul dintre cele mai bune moduri de a intelege lucrurile si de a-i ajuta pe cei care au nevoie de el.

O simpla plimbare este mai mult decat suficienta pentru a defaima numarul mare de reclame care se invart in jurul importantei exercitiului fizic, oferindu-ne cote si oferte de sala imposibil de refuzat. In acelasi mod in care acestea, si sportul in general, servesc la intarirea muschilor,  citirea este esentiala pentru exercitarea mintii. Abilitatile noastre cognitive au in citirea uneia dintre principalele lor surse de dezvoltare.

Unul dintre cele mai bune obiceiuri pe care le poti dezvolta inainte de culcare este sa petreci cateva minute citind. Prin intermediul acestuia veti putea impaca si obtine un somn de o calitate mult mai buna. Uitati de ecranele telefonului mobil si ale televizorului. Lectura este cheia unei bune odihni. Desigur, nu o faceti in pat.

Cartile sunt sursa informatiei prin excelenta . Este important sa stiti ca exista cate tipuri de carti aveti nevoie. Consultare, fictiune, actualitate, biografii ... Prin intermediul acestora pariati pe cultura si pe extinderea retelelor de cunostinte.

Prin lectura veti putea invata din ce in ce mai multe cuvinte si mai multe contexte in care sa le folositi. Cu ele, puteti face comunicarea un instrument mult mai eficient.