A apărut și “sentința” de excludere a fostului consilier local Gabriel Oniga din PSD Cluj

393

După cinci săptămâni de la luarea deciziei de excludere din PSD Cluj, fostul consilier local Gabriel Oniga a primit şi documentul oficial.

Gabriel Oniga a postat actul pe o reţea de socializare însoţit de următorul mesaj:

"O fi de bine? N-am reușit să-mi dau seama

p.s. E semnată de un fost mare PD-L-ist, asta măcar trebuie sa fie de bine".

Într-o declarație dată Ziua de Cluj, Gabriel Oniga a comentat acest document:

"Am primit-o după ce am insistat eu cu un mail către organizaţie, să-mi comunice care e situaţia de fapt, sunt sau nu sunt exclus şi după o lună de zile mi-au trimis hărtia pe care am şi publicat-o. Prezintă nişte articole care nu au legătură cu nimic din statut. Niciunul din motivele invocate nu sunt motive de excludere. Sigur că o voi contesta, din păcate nu există Comisie de etică la Cluj, organizaţia fiind dizolvată de mai bine de un an de zile, va trebui să mă adresez Comisiei naţionale de etică şi de integritate şi o voi face săptămâna viitoare printr-o adresă. La Cluj există doar un preşedinte interimar şi un birou interimar care după ştiinţa mea şi după reguli de bun simţ are atribuţii limitate, întotdeauna o conducere interimară nu are dreptul să dea afară sau să ia decizii radicale, ci doar să asigure conducerea organizaţiei până în momentul alegerilor".

În decizia de excludere luată de conducerea interimară a PSD Cluj-Napoca, avându-l în frunte pe noul senator Vasile Ilea, se afirmă că hotărârea a fost luată în baza articolului 30, alineatele 3,5,7,9 şi 13.

Reamintim că în aceeaşi şedinţă din 24 iulie a PSD Cluj-Napoca, a fost exlus din partid odată cu Gabriel Oniga şi politologul Mihnea Stoica, fost candidat al PSD la consiliul local.

Excluderea celor doi a dat naştere la mai multe comentarii critice din partea unor foşti lideri ai PSD, printre care Aurelia Cristea, Ioan Bolovan, Vasile Dâncu şi Victor Ponta.