A treia ediție a Festivalului Ambasadelor – între 7 și 10 septembrie la București

234

Expoziții, proiecții cinematografice, spectacole de world music, dansuri, ateliere, gastronomie, standuri expoziționale și conferințe se află printre evenimentele care vor prezentate, în perioada 7 – 10 septembrie, la cea de a treia ediție a Festivalului Ambasadelor "One World" 2017.

0f981fed-4764-4c65-8daf-c1604f4943ba

Sursa foto: Festivalul Ambasadelor / Facebook

Ediția din acest an "este despre cum Bucureștiul poate deveni o lume în lume timp de patru zile", precizează organizatorii, într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

Evenimentele din cadrul festivalului se vor desfășura în trei spații din Capitală — Grand Hotel du Boulevard, Cinema PRO și Parcul Titan.

La Grand Hotel du Boulevard vor fi găzduite, în perioada 7 — 10 septembrie, "Expoziția de artă tradițională, artizanat și patrimoniu cultural" — cea mai complexă expoziție de costume tradiționale și ornamente, aduse în premieră în România, prin participarea a peste 50 de țări — și expoziția de fotografie urbană contemporană: "Focus — oameni, locuri. O lume". Pe 8 și 9 septembrie vor avea loc în acest spațiu conferințe inspiraționale.

Conferința "Branding a country", susținută de Teodora Migdalovici (Cannes Lion Ambassador, fondator platforma creativă Love & Lobby), va avea loc pe 8 septembrie, iar pe 9 septembrie — conferința "Europa — Connecting Cultures: diversitatea culturală de la trend-setter la un copil problemă", eveniment la care vor fi prezenți, printre alții, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, și europarlamentarul Cristian Preda, după cum arată organizatorii.

La Cinema PRO vor avea loc peste 20 de proiecții cinematografice prezentate de ambasade (Suedia, Spania, Brazilia, Belarus, Cipru, Lituania, Peru, Mexic, Turcia, Croația, Rusia, Indonezia, Palestina, Azerbaidjan, Republica Moldova) și organizate pe tematicile: Planurile (7 septembrie), Singurătatea (8 septembrie), Călătoria (9 septembrie), Familia (10 septembrie).

În Parcul Titan, pe 9 și 10 septembrie, între orele 13,00 — 22,00, vor fi prezentate spectacole live cu tematică internațională de muzică, dans și live performance. De asemenea, vor avea loc și diverse workshopuri și ateliere multiculturale, vor fi prezenți meșteșugari și artizani. Din oferta festivalului nu vor lipsi spațiile de food court de gastronomie tradițională.

La festival vor participa peste 50 de ambasade, institute culturale, organizații internaționale și minorități etnice, iar accesul publicului va fi gratuit, informează organizatorii.

Festivalul Ambasadelor este un eveniment produs și marca Asociația ESCU, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de PMB prin ARCUB, în cadrul Programului cultural București — Oraș Participativ 2017, organizat sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe și al Comisiei Naționale pentru UNESCO, în parteneriat cu Primăria Sector 3, Ministerul Turismului, Ministerul Culturii și Identității Naționale, Institutul Cultural Român, Departamentul pentru Relații Interetnice din Guvernul României.

AGERPRES/(AS — autor: Petronius Craiu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)