ACCIDENT RUTIER: Firmă de asigurări, obligată să plătească unei femei 140.000 lei. Șoferul a scăpat basma curată!

220

ACCIDENT RUTIER: Firmă de asigurări, obligată să plătească unei femei 140.000 lei. Șoferul a scăpat basma curată!

Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, a fost lovită pe trecerea de pietoni de un șofer neatent. A avut nevoie de peste 3 luni de îngrijiri medicale, asta în timp ce bărbatul a scăpat nepedepsit, întrucât fapta pentru care a fost acuzat nu este prevăzută de legea penală. Victima, Maria B., a chemat în judecată pârâta Societatea de asigurare City Insurance S.A. și intervenientul forța Ioan A., șoferul, solicitând obligarea societății la plata sumei de 40.000 lei, reprezentând daune materiale, precum și a sumei de 450.000 lei, reprezentând daune morale suferite în urma producerii unuia ccident rutier grav provocat de Ioan A., în decembrie 2016.

Cu patru zile înaintea Crăciunului din 2016, s-a produs un grav accident de circulație, din vina lui Ioan A., care a condus autoturismul marca Ford pe strada Dezrobirii iar, la trecerea de pietoni situată în dreptul SportBet, nu a acordat prioritate victimei, care se angajase regulamentar în traversarea străzii pe marcajul pietonal. În urma accidentului rutier, aceasta din urmă a fost vătămată grav, necesitând peste 100 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. A fost diagnosticată cu fractură platou tibial stâng Schatzker VI, pentru care s-a intervenit chirurgical, practicându-se osteosinteză platou tibial stâng cu 2 plăci . Cum, la momentul producerii accidentului de circulație, autoturismul deținea asigurarea RCA la S.A. , victima s-a adresat instanței de jduecată, solicitând daune morale și materiale de aproximativ 500.000 lei.

Instanța de fond a admis, acțiunea în parte, adică plata unor despăgubiri materiale în valoare de 40.000 lei și morale în valoare de 60.000 lei. Femeia a formulat recurs iar Curtea de Apel a modificat joi, 7 martie, în parte sentința, în sensul că a majorat cuantumul daunelor morale la 100.000 lei.

De precizat faptul că, în martie2017, s-a dispus clasarea cauzei, sub aspectul săvârșirii de vătămarea corporală din culpă, prev. de art. 196 alin. 2 și 3 C.pen., fapta nefiind prevăzută de legea penală.

Mirela PASCAL