Actorul mexican Gael García Bernal va fi invitatul special al Festivalului de Film de la Sarajevo

72
Actorul şi regizorul mexican Gael García Bernal va fi prezent săptămâna viitoare la Festivalul de Film de la Sarajevo în calitate de invitat special şi îl va însoţi astfel pe reputatul cineast Alejandro González Ińárritu, care va fi recompensat cu un premiu onorific pentru întreaga sa carieră, relatează joi EFE.

García Bernal va asista la proiecţia noului său film 'Chicuarotes', au informat organizatorii celei de-a 25-a ediţii a festivalului, care se va desfăşura între 16 şi 23 august.

După proiecţia care va avea loc la 21 august, el va susţine un curs magistral de film şi va participa la o întâlnire cu publicul în care va vorbi despre viaţa şi cariera sa.

În 2014, García Bernal a fost recompensat cu premiul 'Inima oraşului Sarajevo' al acestui festival pentru marea sa contribuţie la cinematografie, un premiu care anul acesta îi va reveni lui González Ińárritu.

Gael García Bernal a devenit cunoscut după ce a jucat în filmul 'Amores perros', devenind apoi celebru pentru interpretarea unor roluri memorabile în 'Diarios de Motocicleta', 'Babel', 'Blindess', 'La mala educación', 'Y tu mamá también' sau 'El crimen del padre Amaro', printre alte titluri.

În vârstă de 40 de ani el şi-a făcut debutul ca regizor, în 2007, cu filmul 'Deficit'.

Festivalul de Film de la Sarajevo a luat fiinţă în 1995, în plin război civil bosniac, şi a devenit apoi cel mai mare eveniment cinematografic din sud-estul Europei.AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Anda Badea)