Afaceristul în apartamentul căruia a fost omorâtă Lara Şaban, dat în judecată de Fisc

334

Contracte de milioane de euro cu statul

Afaceristul în apartamentul căruia a fost omorâtă Lara Şaban, dat în judecată de Fisc

Omul de afaceri turc în apartamentul căruia a fost omorâtă Lara Şaban în 2012 a fost dat în judecată de Fiscul constănţean după ce şi-a falimentat intenţionat firma. Societatea înfiinţată în 1991 are ca domeniu de activitate comerţul cu amănuntul al fructelor şi legumelor şi a beneficiat de-a lungul anilor de contracte cu statul de peste două milioane de euro.

Alina Cuţov, lichidatorul judiciar al M & M Kuris SRL, l-a dat în judecată pe Murat Kuris într-un dosar înregistrat pe 24.08.2017 la Tribunalul Constanţa având ca obiect atragerea răsounderii pentru intrarea în insolvenţă a firmei. Instanţa nu a stabilit încă un prim termen de judecată. M & M Kuris SRL este deţinută de Murat Kuris şi Muhiddin Kuris şi este fără activitate în ultimii ani, cu datorii de peste 2,8 milioane de lei. Firma a beneficiat de-a lungul timpului de contracte de peste două milioane de euro cu statul, în special de la Ministerul Apărării Naţionale, prin UM 02022 Constanţa.

Murat Kuris este afaceristul turc în apartamentul căruia a fost omorâtă, în mai 2012, Lara Şaban. În 2013, Murat Kuris era executat silit de Fiscul constănţean, care i-a scos la vânzare câteva zeci de hectare de teren. Omul de afaceri este proprietarul apartamentului cu 4 camere din centrul Constanţei, în care a fost ucisă, cu un ciocan, Lara Şaban, pe data de 3 mai 2012. Afaceristul închiriase imobilul unui alt om de afaceri, iar acesta, la rândul său, i-a permis lui George Davidescu, unul din ucigaşii Larei, să locuiască în apartament. Aici a fost adusă şi omorâtă cu lovituri de ciocan Lara, de Davidescu şi fratele ei, Gilberto Şaban, care au înfăşurat ulterior cadavrul tinerei în saci de plastic şi l-au dus în liziera dintre Năvodari şi Lumina. Cei doi ucigaşi au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă.

Executată silit de ANAF încă din 2013

Firma prin care Murat Kuris deţine respectivul apartament era executată silit de Administraţia Finanţelor Publice Constanţa, care scoatea la licitaţie pentru nu mai puţin de 8 terenuri extravilane agricole, proprietatea SC M & M Kuris SRL. Cele patru terenuri au câte 20.000 metri pătraţi, cu un preţ de pornire de câte 25.220 lei, fără TVA, în timp ce celelalte patru au câte 81.600 metri pătraţi şi un preţ de pornire a licitaţiei de câte 102.890 lei. În total, 406.400 metri pătraţi de teren aparţinând firmei lui Murat Kuris a scos Fiscul la vânzare, cu un preţ total de pornire de 512.440 lei, fără TVA. M & M Kuris SRL are sediul pe strada Interioară III din Constanţa, unde are un depozit de fructe şi legume.