Afganistan: Forțele americane dezmint că ar fi ucis civili într-un atac aerian

37

Forțele americane din Afganistan au dezmințit sâmbătă că ar fi ucis civili într-un raid aerian care a vizat insurgenți în zona Nangarhar, din estul țării, transmite France Presse.

99f6d21b-279a-4a08-80da-82546da41480

Autoritățile din Nangarhar au evocat 'mai victime civile', 11 membri ai unei familii, printre care familii și copii, uciși într-un bombardament joi seară, potrivit guvernatorului districtului Haska Mina.

Purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei Nangarhar a confirmat că raidul aerian a cauzat victime în rândul civililor, fără a preciza numărul lor.

În schimb, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării afgan, generalul Dawlat Waziri, a confirmat pentru AFP că a avut loc 'un bombardament al forțelor străine asupra districtului Haska Mina în care cinci insurgenți au fost uciși și doi răniți'.

''Lovitura a fost efectuată pe teren deschis, cu risc zero de a face victime în rândul civililor. Insurgenții erau supravegheați, ei au fost văzuți când încărcau armele într-un vehicul'', a afirmat purtătorul de cuvânt al forțelor americane în Afganistan, Bob Purtiman.

Este a doua oară în trei săptămâni când din acest district sunt aduse acuzații false referitoare la victime civile, a adăugat el.

Provincia Nangarhar este una dintre cele mai agitate din Afganistan, cu o prezență puternică a talibanilor și a combatanților grupării jihadiste Statul Islamic.

AGERPRES/(AS — editor: Tudor Martalogu)