Agresorii unui poliţist, trimişi în judecată

133

George Fir (cu cască pe cap), cu ochii pe unul dintre agresori

Judiciarişti ai Birului Investigaţii Criminale Piteşti cercetările într-un dosar penal deschis pentru infracţiunile de lovire sau alte violenţe, tulburarea liniştii şi ordinii publice şi distrugere.

Anchetatorii au stabilit că, pe 12 august 2017, Vasile Mădplin F., de 19 ani, Vasile Dabiel M., de 26 de ani, ambii din Merişani, şi Iulian G., de 24 de ani, din Cotmeana, toţi de etnie romă, ar fi agresat un motociclist pe raza comunei Bascov şi i-au avariat motocicleta. Cauza a fost înaintată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunerea de trimitere în judecată.

Vă reamintim că, în ziua precizată, cei trei romi circulau cu un BMW înmatriculat în Teleorman. La Bascov, ei au şicanat un motociclist, care circula regulamentar. Mai mult, romii l-au blocat cu maşina, astfel că bărbatul din şa s-a dezechilibrat, a căzut şi şi-a fracturat un deget. Iritaţi că acesta a avut tupeul să comenteze, cei trei romi au coborât din autoturism înarmaţi cu bâte cu intenţia de a-i aplica o corecţie bărbatului de pe motor.

A scăpat cu fuga

Văzându-se ameninţat, motociclistul n-a stat cu braţele încrucişate. În legitimă apărare fiind, a răspuns atacului şi doi dintre romii cu pricina au luat o mamă de bătaie ca-n „Şapte păcate”. Văzându-şi tovarăşii puşi la pământ, cel de al treilea şi-a găsit scăparea cu fuga. Văzând ce se întâmplă, un martor a sunat la 112 şi în scurt timp la locul incidentului au apărut o dubă cu mascaţi şi alta cu jandarmi, dar nu a fost nevoie de intervenţia lor, fiindcă agresorii deja fuseseră imobilizaţi şi fugarul capturat. Ulterior s-a dovedit că motociclistul atacat este de profesie… poliţist, care era în timpul său liber.

S-au pus cu cine nu trebuia

Acesta e George Fir, agent-şef adjunct la Secţia de Poliţie Rurală Albeştii de Argeş. Practicant de arte marţiale şi participant la gale K1, el a făcut parte din trupele de mascaţi ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş. Apoi, vreme de opt ani a lucrat la Curtea Penală Internaţională, instanţă unde sunt judecaţi autori ai infracţiunilor de genocid, crime de război şi crime contra umanităţii şi a fost gardă de corp al unor magistraţi. Din 2008 până în 2016, poliţistul a fost ofiţer de pază şi protecţie la Tribunalul Internaţional de la Haga, post pe care l-a ocupat prin concurs şi de-a lungul celor opt ani a avut mai multe misiuni în Balcani, inclusiv în Kosovo, pe parcursul cărora a însoţit, ca ofiţer de pază şi protecţie, judecătorii Curţii Penale Internaţionale.

(Visited 174 times, 174 visits today)

Citeşte şi

Gonea cu peste 120 km/h în municipiu Arestat pentru pornografie infantilă Ultima oră – Theodor Nicolescu, 9 ani de înc... ASCHF-R Argeş le mulţumeşte prietenilor argeşeni... Sub control judiciar pentru infracţiuni rutiere Patron atacat de un grup de pirande Condamnat cu suspendare pentru ucidere din culpă A refuzat internarea şi a ales moartea prin sinuci... Bărbatul strivit de copac a murit