Alba: Festivalul Naţional de Muzică Folk ‘Ziua de Mâine’, reluat după doi ani

192
O nouă ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Folk “Ziua de Mâine” va avea loc sâmbătă şi duminică la Alba Iulia, după ce în 2020 evenimentul a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus.

O noutate este faptul că, spre deosebire de anii trecuţi, festivalul se va desfăşura în aer liber, în Piaţa Cetăţii, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, AGERPRES, de către Centrul de Cultură “Augustin Bena” Alba, vor concerta la Alba Iulia artişti ca Victor Socaciu, Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Zoia Alecu, Dinu Olăraşu, Florin Săsărman, Sorin Minghiat şi Vali Şerban.

“În fiecare an, Alba Iulia devine capitala muzicii folk româneşti, iar cei mai îndrăgiţi interpreţi ai genului se mută în 'Cealaltă Capitală' cu întreg bagajul de muzică bună. În acest an ne propunem să organizăm o ediţie specială a festivalului, de o sensibilitate aparte, pentru dumneavoastră, publicul, dar şi pentru artiştii judeţului şi ai României, într-o perioadă dificilă din cauza pandemiei de COVID-19. Atingerea acestui deziderat va fi posibilă doar cu sprijinul spectatorilor. Datorită susţinerii Consiliului Judeţean Alba, căruia îi mulţumim pe această cale, anul acesta intrarea la festival va fi gratuită, însă facem un apel la responsabilitate, asumare şi respect, în vederea respectării cu stricteţe a măsurilor sanitare impuse de legislaţia în vigoare”, a afirmat managerul Centrului de Cultură “Augustin Bena”, Alexandru Pal.

Festivalul Naţional de Muzică Folk “Ziua de Mâine” se va desfăşura sâmbătă şi duminică, în Piaţa Cetăţii din municipiul Alba Iulia. Fiecare zi va fi deschisă, la ora 11,00, la un local din Alba Iulia, cu o “Cafea cu Folk”, în cadrul căreia publicul se va putea întâlni cu interpreţii invitaţi în festival. Duminică, la acelaşi club, este programată şi lansarea discului vinyl “Accent 40 – Cascadorii Anxietăţii” şi cartea “Chitaristul” – Paul Prisada.

Spectatorii care doresc să participe la Festival trebuie să ştie că accesul în perimetrul de eveniment va fi deschis cu o oră înainte, astfel încât să se intre pe rând, respectând distanţarea fizică. La intrarea în zona de concert, fiecărui spectator i se va măsura temperatura cu termometre non-contact şi nu se va permite accesul persoanelor simptomatice care prezintă tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată sau celor cu temperatura măsurată mai mare de 37,5 grade C.

Pe toată perioada concertelor, în perimetrul de eveniment, fiecare participant va trebui să poarte mască de protecţie, în mod corespunzător. De asemenea, intrările vor fi dotate cu staţii de dezinfectare pentru mâini, iar spectatorii vor fi obligaţi să se dezinfecteze în momentul accesului în spaţiul respectiv.

Festivalul Naţional de Muzică Folk “Ziua de Mâine” este organizat de Consiliul Judeţean Alba, prin Centrul de Cultură “Augustin Bena”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia. Festivalul este o marcă înregistrată a CJ Alba. AGERPRES/ (AS – autor: Marinela Brumar, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)