Alba: Protest spontan la Uzina Vagoane Aiud din cauza salariilor neplătite din iulie

168

Angajații Uzinei Vagoane Aiud, o companie privată, au întrerupt joi lucrul, nemulțumiți că nu și-au mai primit salariile de câteva luni.

c86c8d66-f4d4-493c-8210-419ca15412fd

Liderul de sindicat Gheorghe Lupean a confirmat, pentru AGERPRES, că oamenii au protestat, menționând că manifestarea a fost una spontană.

La protest au participat toți salariații aflați la serviciu, în jur de 30-40 de angajați, inclusiv personalul TESA, a spus Lupean.

Alți angajați se află în concediu sau concediu medical.

Potrivit liderului de sindicat, directorul unității le-a promis angajaților, în urma unei discuții avute cu protestatarii, că le va fi virată, posibil vineri, o jumătate dintr-un salariu.

Oamenii reclamă faptul că ultima dată le-a fost plătit 50% din salariul pe iulie. Totodată, aceștia susțin că sunt plătiți cu puțin peste salariul minim pe economie, spunând că au de achitat facturi și datorii la bănci.

Conform informațiilor postate pe site-ul unității, Uzina Vagoane Aiud este un atelier de reparații și întreținere vagoane de cale ferată și execuție de subansamble și piese de schimb pentru material rulant.

Nu este pentru prima dată când fabrica se confruntă cu probleme de acest gen. La începutul lui 2014, 100 de angajați, dintr-un total de 216 salariați, au fost disponibilizați în cadrul unui program de restrângere a activității în vederea eficientizării acesteia.

AGERPRES / (AS — autor: Marinela Brumar, editor: Irina Poenaru)