ALDE confirmă „deficiențe majore de comunicare” cu PSD, în Bacău

316

Situația tensionată dintre reprezentanții PSD și ALDE a trecut într-o nouă etapă, fiind confirmată de conducerea ALDE Bacău. Într-un comunicat de presă, deputatul Constantin Avram, președintele ALDE Bacău, neagă existența unui conflict deschis, dar acuză deficiențe în relația cu PSD.

Deputatul Constantin Avram și viceprimarul Dragoș Ștefan

Comunicatul ALDE Bacău vine la cinci zile după ce viceprimarul Dragoș Ștefan (ALDE) l-a criticat public pe primarul social democrat Cosmin Necula.

„Protocolul județean PSD- ALDE nu restricționează în nici un fel opiniile (chiar și cele divergente) reprezentanților PSD si ALDE. Este adevărat, chiar necesar, ca acestea să apară în spațiul public după ce conducerea Primariei Bacău a consumat etapa de consultare reciprocă, pe problemele stringente ale comunității băcăuane, în vederea adoptarii unei poziții administrative unitare și evident folositoare comunității. Considerăm aceste poziționări ca o deficiență majoră de comunicare, motiv pentru care le plasăm în planul secundar al deciziilor administrative”, se arată în comunicatul semnat de deputatul Constantin Avram.

Liderul ALDE pune sub semnul întrebării funcționarea în bloc a alianței PSD-ALDE, în Consiliul Local Bacău. „Avem în vedere asigurarea majorității în Consiliul Local Bacău, atâta timp cât obiectivele comunității băcăuane capată caracter prioritar”, anunță Avram.

„Biroul Politic Teritorial ALDE consideră că aceste aspecte nu reprezintă un «conflict politic» întrucât nu are caracter regional, județean sau zonal. Ele trebuiesc plasate în plan personal ca fiind «dreptul la opinie personală a orcărui cetațean». Dar subliniem o data în plus că armonia, înțelegerea și buna comunicare între decidenții Primariei Bacău trebuie să stea la baza intereselor cetățenilor din Municipiul Bacău”, se mai afirmă în comunicatul ALDE Bacău.

ALDE Bacău se confruntă și cu problema prim-vicepreședintelui Viorel Ilie, pe care DNA vrea să-l cerceteze penal, pentru că, în calitate de ministru pentru Relația cu Parlamentul, ar fi aranjat un concurs de angajare.

La alegerile locale din municipiul Bacău, PSD a luat circa 35%, iar ALDE circa 6%. Majoritatea în Consiliul Local Bacău este asigurată de coaliția PSD-ALDE-PMP.

Citiți și „Conflict pe față PSD-ALDE în Bacău. Viceprimarul Dragoș Ștefan, critici publice pentru primarul Cosmin Necula”