Alegerea cabinei de dus in functie de caracteristicile sale

101

S-a demonstrat ca de cele mai multe ori cand urmeaza sa amenajezi o locuinta, baia reprezinta spatiul care ridica cele mai multe probleme. Principalul motiv ar putea fi si faptul ca este si cea mai mica incapere din intreaga casa, lucru care nu este tocmai avantajos. In plus, mai trebuie tinut cont si de toate acele instalatii sau solutii tehnice pe care le ai la dispozitie, lucru care iti limiteaza alegerile.

In scopul rezolvarii acestor probleme, au luat nastere diverse moduri de reglementare a acestora. Una dintre ele este constituita de alegerea cabinei de dus in detrimentul unei cazi.

Cand este mai avantajos sa optezi pentru o cabina de dus?

Cu toate ca imaginea unei cazi spatioase in care sa te bucuri de maximul de confort si in care te poti reculege dupa o zi incarcata poate parea cu adevarat ideala, nu o putem pune in aplicare. Realitatea este ca nu dispunem toti de o suprafata necesara transformarii baii intr-un colt de relaxare. Cele mai multe dintre baile aflate in blocurile autohtone nu depasesc nici macar 5 metri patrati. Limitarile cauzate de lipsa unui spatiu suficient devin astfel principalele considerente de care trebuie sa tinem cont la achizitionarea unei cabine de dus in locul clasicei cazi. Orientarea catre o cabina de dus te ajuta sa economisesti chiar si 1 metru patrat.

Piata actuala pune la dispozitie o varietate larga de cabine de dus din care poti alege. Exista sisteme de deschidere si acces adecvate oricarui tip de spatiu, forme diverse, nenumarate accesorii, cabine cu hidromasaj si chiar radio.

Din ce este compusa o cabina de dus?

Tipurile de componente de care poate dispune o cabina de dus difera in functie de model si de functiile pe care le prefera cumparatorul. De regula, cele mai multe dintre modele trebuie sa includa sine de rulare, profile pentru perete, profile laterale, usi balamalegeamuri fixe, un blocator pentru usa, sifon cabina de dus, plus accesoriile si garniturile aferente montajului.

Majoritatea cabinelor de dus sunt fabricate din acril sau din material cromat, iar peretii acestora pot fi din PVC sau din sticla. In mod obisnuit, sticla este securizata, aceasta putand fi de natura transparenta simpla sau serigrafata, reflectand diverse imprimeuri. Grosimea sticlei variaza de la 3 la 8 mm, iar de la 5 mm vorbim deja de o optiune care se remarca prin rezistenta si calitate.

Locul de amplasare

De regula, cabinele de dus sunt amplasate intr-un anumit colt al baii, iar modelul ce dispune de doua laturi si cu profil semirotund ori patrat este cel mai frecvent intalnit. Cu toate astea, se gasesc si situatii in care colturile baii devin inaccesibile, cerandu-se o cabina cu trei laturi sau un model a carui cabina se monteaza intre trei pereti. Intr-un asemenea caz, se opteaza pentru o cabina de dus frontala, in esenta, o cadita cu paravan incadrata in dimensiunile de 70 cm si 150 cm.

Daca te intereseaza o solutie cat mai simpla, poti opta si pentru o cabina de dus fara cadita, dar in acest caz apare si necesitatea unei pardoseli inclinate spre scurgere, intrucat exista riscul ca toata baia sa se umple de apa.

Cu ce iti poate fi de folos Shop E-instal?

Shop E-instal este o firma specializata in vanzarea si distribuirea produselor specifice instalatiilor termice si sanitare, prezentand o experienta de aproape 15 ani pe piata din Romania. In ceea ce priveste procesul de montare a unei cabine de dus, sunt incluse o serie de etape tehnice care implica diverse ustensile si produse de care depinde intr-o foarte mare masura calitatea si buna functionalitate sanitara.

Citeşte şi Mugur Isărescu numeşte taxa pe lăcomie “trăsnaia Finanţelor” Mugur Isărescu atacă dur Guvernul. Guvernatorul BNR susține că taxa pe lăcomie este o trăsnaie. (P) JTI România lansează Logic Compact, ţigaretă electronică JTI România lansează Logic Compact, țigaretă electronică disponibilă începând de astăzi într-o serie de magazine Husele pentru smartphone-uri, o modă în continuare Nu pentru că nu ar rezista utilizării îndelungate, ci pentru că utilizatorii au ajuns să Darius Vâlcov ar fi măsluit cifrele bugetare ale României Ceea ce susţinem de mai mulţi despre despre PSD spune acum despre Darius Vâlcov, consilierul Taxa pe lăcomie ar subvenţiona investitorii de stat de la Moscova sau Stambul Senatorul liberal Florin Cîţu susţine că există o legătură strânsă între taxa pe lăcomie, inventată Darius Vâlcov se jură că nu a jucat pe Bursă şi atacă transnaţionalele Darius Vâlcov a negat că ar fi jucat la Bursă în marja anunţului ministrului Finanţelor, ASF analizează tranzacţiile derulate pe Bursă în ziua OUG Godzilla Fiscală Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a început o analiză a tranzacțiilor derulate în data de 10 Sfaturi pentru a scrie un CV Daca va regasiti des in postura de a cauta ore in sir pe portaluri de Bodu despre OUG pe Codul Fiscal: ne aruncă afară din Europa Fostul şef al Fiscului, Sebastian Bodu, este extrem de critic la adresa iniţiativei ministrului Finanţelor ȘOCANT! Vezi ce a decis un model să facă cu banii câștigați într-o lună! Un model a șocat întreaga Românie, după ce a donat toți banii câștigați în două