Alexandru Dedu: La preşedinţia FRH, mă recomandă 4 ani de muncă susţinută şi nu tocmai uşori

43

Alexandru Dedu: La preşedinţia FRH, mă recomandă 4 ani de muncă susţinută şi nu tocmai uşori

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, candidat pentru încă un mandat la alegerile din 14 februarie, a opinat că este favorit faţă de contracandidaţii săi, Narcisa Lecuşanu şi Robert Licu, datorită realizărilor sale în din primul mandat.

''Eu cred că am foarte mulţi susţinători. Da, cred că sunt principalul favorit. Mă recomandă 4 ani de muncă susţinută, nu tocmai uşori şi cred că am arătat că sunt un om care se bate pentru sportul lui şi care nu cedează în absolut niciun moment'', a declarat Alexandru Dedu, după semnarea unui parteneriat pe doi ani cu producătorul naţional de automobile.

Dedu s-a arătat surprins că Robert Licu nu a acceptat propunerile sale de colaborare şi acum s-a decis să candideze la postul de preşedinte: ''Cu Narcisa Lecuşanu am colaborat, cu Robert mai puţin. De vreo 6 ani de zile îi tot fac invitaţii să facem lucruri împreună, în diferite posturi. Mie Robert mi se pare un om care ar avea un cuvânt de spus, dar deocamdată nu l-a spus. Nu am înţeles motivul pentru care nu a venit să facă ceea ce vrea, să ne aşezăm la masă şi să punem mână de la mână''.

Fostul pivot a lăudat prestaţiile echipelor feminine în cupele europene, unde CSM Bucureşti a obţinut un nou succes în grupa principală a Ligii Campionilor (31-26 cu FC Midtjylland), HC Zalău s-a calificat în sferturile Cupei EHF, iar SCM Craiova este la un pas de calificare în în sferturile Cupei EHF.

''Rezultatele sunt îmbucurătoare şi nu doar ale CSM-ului. Au fost două weekend-uri frumoase pentru echipele româneşti, în care Craiova şi Zalăul au câştigat nişte meciuri împotriva unor candidate puternice. Mă bucur foarte mult că handbalul feminin îşi marchează teritoriul în Europa. Cred că CSM-ul este o candidată serioasă pentru Final Four, a spus Dedu, care le vede favorite pe bucureştence în meciul cu Rostov pe Don, programat la Bucureşti, pe 11 februarie. Jucăm acasă şi ar trebui să batem, dar cu capul sus şi cu picioarele pe pământ''.

Preşedintele FRH a opinat că banii nu asigură întotdeauna şi succesul în handbal, chiar dacă beneficiezi de aportul a numeroase vedete: ''Banii ajută al naibii de tare procesul de performanţă, în complexitatea lui, în schimb nu e o garanţie pentru obţinerea performanţei şi sunt exemple în lumea sportului. Este greu să faci o echipă, este greu să faci un nucleu. Aici vorbim de timp, de multă muncă, de stabilitate. E o condiţie necesară dar nu şi suficientă să ai bani''.