Andrei Gafița a cucerit aurul național în proba de marș

56

Atletul pregătit de Radu Mihalescu la CSM Suceava a devenit campion național de tineret în proba de 50 de kilometri marș, sâmbătă, la București, pe un traseu amenajat în jurul Arenei Naționale. “Le sunt recunoscător tututor celor care m-au ajutat în pregătire și în timpul cursei. Acesta este primul pas spre Tokyo” a declarat Gafița

Andrei Gafița a devenit campion național de tineret în proba de 50 de kilometri marș din cadrul Campiona­tului Național ce s-a desfășurat sâm­­­­băta trecută la București.

Atletul pregătit de Radu Mihalescu la CSM Suceava a parcurs traseul a­menjat în jurul Arenei Naționale în 4 ore, 30 de minute și 2 secunde. Gra­ție acestui timp, Andrei Gafița a cucerit și medalia de bronz la seniori, unde a fost devansat de reșițenii Florin Ştirbu și Marius Ciocoran.

“Mi-am dorit foarte mult să dobor recordul național la ti­neret în proba de 50 de kilometri marș, dar obiectivul s-a schimbat după kilometrul 35, când a intervenit starea de obo­seală. Le mulțumesc și le sunt recunoscător tututor celor care m-au ajutat în pregătire și în timpul cursei. Acesta este primul pas spre Tokyo”,a declarat Gafița. CSM Suceava a mai cucerit o medalie prin Diana Angelescu, care a ocupat locul 3 la categoria tineret, în proba feminină de 10 kilometri marș. (Dănuț CHIDOVEȚ)