Angajaţii din sectorul HoReCa au protestat timp de o oră la locul de muncă

101
 Angajaţii din sectorul HoReCA au protestat miercuri, între orele 17:00 şi 18:00, la locul de muncă faţă de felul în care Guvernul tratează combaterea pandemiei în domeniul Hoteluri, Restaurante şi Cafenele.

 

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Aceştia au oprit lucrul timp de o oră şi au ieşit în faţa locului de muncă purtând pancarte pe care scria "Guvernul ORBan, CoVid legislativ", "Nu ne ajutaţi, nu ne ascultaţi, doar ne ignoraţi"," Vedeţi că vi se răceşte economia", "Suntem 40.000 de firme. Contează?" etc, încercând să atragă atenţia asupra situaţiei de criză în care se află cei 400.000 de angajaţi din hoteluri şi restaurante în urma restricţiilor impuse de autorităţi.

 

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Acţiunea de protest a fost iniţiată de organizaţiile patronale din industria turismului pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de interdicţia autorităţilor privind deschiderea restaurantelor.

Liderul Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România, Daniel Mischie, a apreciat miercuri dimineaţa că un număr de 200.000 de lucrători vor participa la proteste.

"Pe întreaga industrie HoReCa avem o estimare de 200.000 de lucrători care vor participa la acest protest, oameni care lucrează în hoteluri, agenţii de turism şi restaurante, care vor manifesta în faţa locaţiilor astăzi faţă de tratamentul incorect aplicat industriei HoReCa", a declarat Daniel Mischie într-o conferinţă de presă. AGERPRES/(AS - autor: Nicoleta Gherasi; editor: Andreea Marinescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

 

Citește și:

 

Anastasiu (Alianţa Pentru Turism): E o iluzie că prelungirea închiderii restaurantelor protejează împotriva răspândirii virusului

 

Mischie (HORA): Prin interzicerea deschiderii restaurantelor, Guvernul poartă responsabilitatea propagării virusului

 

 

Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO