Angela Gheorghiu: Luminiţa Constantinescu a fost farul elitelor muzicale; îi datorez mulţumiri, iubire şi admiraţie eternă

14
Cultura este şi va fi întotdeauna un punct de reper în educaţia unei naţii, iar Luminiţa Constantinescu a fost şi va rămâne cu siguranţă un pilon al acestui crez, afirmă soprana Angela Gheorghiu.

Criticul muzical Luminiţa Constantinescu, realizator de emisiuni de televiziune şi radio, a murit miercuri, în spital.

"Am primit cu imensă tristeţe vestea plecării dintre noi a Luminiţei Constantinescu. Luminiţa a fost cel mai important realizator de televiziune şi radio, critic muzical de operă. Pasiunea ei pentru muzica de opera, pentru artiştii lirici, fie ei consacraţi sau aflaţi la început de carieră, este de neegalat. De la vârsta de 18 ani, studentă fiind, m-a invitat, m-a ajutat, m-a susţinut, m-a încurajat, m-a admirat şi m-a iubit, fără a face vreo diferenţă între mine şi alţi artişti care aveau deja cariere importante", a scris Angela Gheorghiu, miercuri seara, pe pagina sa de Facebook.

Ea spune că Luminiţa Constantinescu "a fost farul elitelor muzicale".

"O epocă s-a încheiat odată cu această pierdere. Îmi doresc din inimă ca fiul ei, Marius, împreună cu alţi oameni de reală calitate, să poată reînvia tradiţia unor emisiuni şi concerte live de televiziune, cu muzicieni, actori şi artişti aflaţi la început de drum sau deja faimoşi. România are nevoie urgent de o schimbare în acest peisaj media, inundat astăzi de mult prea multă mediocritate. Cultura este şi va fi întotdeauna un punct de reper în educaţia unei naţii, iar Luminiţa a fost şi va rămâne cu siguranţă un pilon al acestui crez. Împreună cu generaţii întregi de artişti români de operă, îi datorez mulţumiri, iubire şi admiraţie eternă Luminiţei Constantinescu. Dumnezeu să o odihnească în pace", mai scrie soprana Angela Gheorghiu. AGERPRES/(AS - autor: Andreea Rotaru, editor: Antonia Niţă, editor online: Alexandru Cojocaru)

Sursa foto: (c) Angela Gheorghiu/facebook