ANI a găsit în incompatibilitate un asistent judiciar de la Tribunalul Bacău, pentru că a fost și director la Universitatea „Alma Mater” Sibiu

135

Agenţia Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate a unui angajat de la Tribunalul Bacău, la 9 ani după încetarea acesteia.


Potrivit ANI, în perioada 01 noiembrie 2007 – 05 ianuarie 2009, G.P.G. a deţinut simultan funcţia de asistent judiciar în cadrul Tribunalului Bacău şi pe cea de director administrativ în cadrul Universității „Alma Mater” Sibiu. Ca director administrativ, G.P.G. a fost angajat cu contract individual de muncă.

Potrivit Legii nr. 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, „funcțiile de judecător, procuror, magistrat-asistent și asistent judiciar sunt incompatibile cu orice alte funcții publice sau private, cu excepția funcțiilor didactice din învățământul superior, precum și a celor de instruire din cadrul Institutului Național al Magistraturii și al Școlii Naționale de Grefieri, în condițiile legii”.