ANI a sesizat Parchetul General în cazul lui Ionel Arsene. Președintele Consiliului Județean Neamț, acuzat de fals în declarații

69

Inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI) au anunțat luni, 16 mai, că au sesizat Parchetul General, după ce au găsit o diferență nejustificată, de aproximativ 40.000 de euro, între averea dobândită și veniturile declarate ale președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

Ionel Arsene este acuzat de fals în declarații, după ce nu ar fi menționat în declarațiile de avere din 2017-2018 mai multe împrumuturi în valoare totală de aproximativ 43.519 euro, susțin inspectorii ANI.

Mai mult, Agenția a sesizat și Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Bacău.

În urmă cu o lună, președintele Consiliului Județean Neamț a fost condamnat în primă instanță la 8 ani și 4 luni de închisoare pentru trafic de influență, potrivit News.ro.

În anul 2013, când era deputat și președinte al PSD Neamț, ar fi primit 100.000 de euro de la o persoană „pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală”.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul ANI a sesizat Parchetul General în cazul lui Ionel Arsene. Președintele Consiliului Județean Neamț, acuzat de fals în declarații apare prima dată în Main News.

Source: New feed