Arestat pentru trafic de droguri la Constanţa! Se pare că era şi cultivator!

52

Arestat pentru trafic de droguri la Constanţa! Se pare că era şi cultivator!

Dan Bică a fost arestat preventiv pentru trafic de droguri, decizia aparținând Tribunalului Constanța. Însă, dacă e să analizăm articolele de lege invocate în instanță, s-ar părea că a și cultivat, iar infracțiunea este în formă continuată, în stare de recidivă.

”Admite propunerea de arestare preventiva formulata de DIICOT-ST Constanța. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Bică Dan - cercetat pentru săvârşirea infracţiuni lor de trafic de droguri de risc, prev de art.2 al 1 din Lg nr.143/2000, cu aplicarea art.41 al 2 C.p. şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, prev de art.4 al 1 din Lg nr.143/2000, cu aplic. art.41 al.2 din C.p., ambele cu aplicarea art.38 alin.2 C.pen., pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 02.02.2018 la data de 03.03.2018 inclusiv”, potrivit minutei judecătorești.

Astfel, art. 2 al 1 din Lg nr.143/2000 se referă la: ”cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deținerea ori alte operațiuni privind circulația drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 15 ani și interzicerea unor drepturi”. Totodată infracțiunea este în formă continuată și în stare de recidivă.

Liliana CHIRU