Artiștii din istoria formației atacă frontal. S-au unit și vor să-l lase pe Ciuci fără Compact

145

Artiștii din istoria formației atacă frontal. S-au unit și vor să-l lase pe Ciuci fără Compact

Dați afară ori siliți să plece din Compact de Paul Ciuci, muzicianul care și-a însușit celebra marcă muzicală și care și-a înlăturat în timp colegii în dorința de a rămâne singurul șef, șase dintre muzicienii ce au conturat istoria trupei și-au format propria trupă. În fruntea lor, singurul membru fondator al grupului în viață, legendarul muzician Costi Cămărășan, scrie libertatea.ro.

”După ani și ani”, așa cum sună refrenul lansat de Adrian Ordean , suntem împreună. Anul acesta veți avea ”Compact 40 de ani” pe scenă, nu scandal” a promis Cămărășan, care a pus bazele Compact alături de regretatul Teo Peter și se pare că s-a ținut de cuvânt. Încă în căutarea unei titulaturi care să-i reprezinte până la soluționarea în instanță a disputei pentru redobândirea dreptului de a folosi titulatura Compact, foștii membri ai grupului –Adrian Kiseleff, Costi Cămărășan, Leluț Vasilescu, Leo Iorga, Adrian Ordean, Vlady Crenjevici și Adrian ”Coco” Tinca (FOTO de la stânga la dreapta)- au început munca pentru noul proiect.

Artiștii din istoria Compact s-au unit pentru a face concurență legendarei formații

”El l-am adus pe Paul Ciuci în Compact și m-aș fi bucurat să fim pe scenă, alături de el și toți din istoria trupei, în anul aniversar, nu să aflu că până și Leluț Vasilescu, care a venit odată cu el în Compact, a fost înlocuit”, ne-a declarat Costi Cătărămanu (66 de ani), un artist respectabil, muzician încă pe scenă, în multe formații clujene și profesor de chitară pentru zeci de copii.

”Compact a devenit o fabrică personală de bani a cuiva ce și-a adjudecat pe nedrept numele și căruia nu-i pasă de istorie și de zecile de mii de oameni ce au așteptări de la formația asta”, adaugă Cămărășan arătându-l cu degetul pe Paul Ciuci, practic omul ale căror acțiuni de ștergere a istoriei Compact l-a făcut pe muzicieni să se coalizeze și să lupte împoriva sa.

Leluț Vasilescu a fost înlocuit din formația sa de suflet, fiind nevoit să plece cu lacrimi în ochi, după 36 ani de susținut istoria Compact. Veteranul instrumentist care a fost la un pas să moară la datorie, dând tot pentru fanii grupului (în 2009 a suferit un infarct pe scenă) a fost înlăturat de prietenul său din copilărie, liderul trupei, Paul Ciuci, după ce i-a descoperit facturile pe care le încasa personal, și de 20 ori mai mari decât a celorlalți trupeți.

Compact nu este singura trupă românească de legendă care întâmpină astfel de frământări. Iris, altă formație emblematică a plecat pe un alt drum, pe 26 august, și cu o altă componență fără să-i mai aibă alături pe Cristi Minculescu, Doru Borobeică și Valter Popa.