Astăzi şi mâine, regal atletic la Piteşti

135

Astăzi şi mâine, Stadionul „Nicolae Dobrin” găzduieşte Campionatul Naţional de Seniori şi Tineret. La această competiţie vor participa cei mai buni atleţi români din fiecare categorie.

Într-o postare de pe pagina oficială a Federaţiei Române de Atletism, cei doi sportivi de top ai României, argeşenii Marian Oprea şi Andreea Panţuroiu, care vor participa în competiţia de la Piteşti, sunt elogiaţi pentru ceea ce au făcut până acum, iar iubitorii acestei discipline au ocazia să-i urmărească astăzi şi mâine în cadrul competiţiei de la Piteşti.

Iată ce scrie pe pagina FRA despre musceleanca Andreea Panţuroiu: „La 21 de ani atingea baremul de triplusalt pentru olimpiadă şi pleca la Rio cu delegaţia României. Numele ei, Elena Andreea Panţuroiu, devenise cunoscut lumii atletice mondiale odată cu câştigarea medaliei de argint la Campionatul European de Juniori de la Rieti, Italia, în 2013. Anul 2015 i-a adus apoi titlul de vicecampioană la Europenele de Tineret de la Tallinn. Tânăra speranţă a atletismului feminin, legitimată la CSM Oneşti, are în palmares o clasare în top 8 la Campionatele Mondiale de Sală, medaliile de argint la Campionatul European sub 23 de ani şi la Campionatul European de Juniori, o clasare în top 8 la Campionatele Mondiale de Juniori, medalia de aur la Campionatele Balcanice şi şase titluri naţionale. Cea mai bună performanţă a sa la triplusalt este 14,33 m, înregistrată la Piteşti, în 2016. Veniţi să vedeţi în concurs una dintre atletele de top ale României!”.

Spectacol pe pistă, pustiu în tribune

Să sperăm că iubitorii sportului argeşean vor veni în număr mare la stadion în acest weekend. Nu de alta, dar la întrecerea de săptămâna trecută, Campionatul Balcanic de Juniori I, care s-a desfăşurat tot în Trivale, prin tribune a bătut vântul, spectatorii lipsind cu desăvârşire. Ici, colo, se zăreau câţiva oameni, şi aceia rude sau prieteni ai sportivilor participanţi. În rest, pauză.

Monica CRISTEA

(Visited 4 times, 4 visits today)

Citeşte şi

Elevii argeşeni, campioni la tenis de masă FC Argeş – în cantonament la Govora Nana Falemi, în mijlocul copiilor musceleni O nouă întrecere atletică, la Piteşti Victorie de palmares şi de moral Atleţii argeşeni s-au remarcat la Campionatul Balc... În prima zi a Campionatului Balcanic de Atletism, ... Piteştiul, pe harta internaţională a atletismului... Burleanu vine astăzi la alegerile AJF Argeş