Atacatorul care a rănit trei polițiști în fața Palatului Buckingham a fost inculpat pentru terorism

270

Poliția britanică a anunțat joi că l-a inculpat pentru terorism pe un bărbat de 26 de ani care a rănit ușor trei ofițeri de poliție în fața Palatului Buckingham, în data de 25 august, relatează Reuters și AFP.

0f697e56-77fb-4e5f-aeb6-5d493ca06df5

''Anchetatorii direcției contraterorism au inculpat un bărbat în legătură cu incidentul survenit vineri 25 august'' în fața Palatului Buckingham din Londra, a indicat poliția într-un comunicat.

Mohiussunnath Choudhury urmează să compară ulterior în cursul zilei în fața unui judecător. El a fost inculpat în baza legii privind combaterea terorismului adoptată de parlamentul britanic în 2006.

În momentul incidentului, Choudhury era înarmat cu 'o sabie de 1,20 metri' și a strigat 'Allah Akbar'. El și-a îndreptat autovehiculul pe care îl conducea spre o mașină a poliției, oprindu-se în fața ei într-o zonă din apropierea Palatului Buckingam, reședința reginei Elisabeta a II-a. Polițiști neînarmați au încercat să-l captureze pe șofer, aflat singur în mașină, și care s-a aplecat pentru a lua 'o sabie de 1,2 metri așezată în fața scaunului din dreapta'.

În ziua incidentului, regina Elisabeta a II-a se afla la reședința sa din Scoția, Castelul Balmoral.

Nivelul amenințării teroriste în Marea Britanie a rămas stabilit la 'grav', după ce fusese ridicat la nivelul 'critic' imediat după atentatul de la Manchester din luna mai, ceea ce indică riscul unui atac iminent.

AGERPRES/(AS — autor: Tudor Martalogu; editor: Sorin Popescu, editor online: Simona Aruștei)