Atletism: Alina Rotaru, locul doi la Grand Prix-ul de la Karlstad

35
Sportiva română Alina Rotaru, calificată la Campionatele Mondiale de la Doha şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, a obţinut locul 2 în proba de săritura în lungime la Grand Prix-ul de la Karlstad, Suedia, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Atletism.

Sportiva legitimată la CSM Bucureşti a înregistrat o săritură care a măsurat 6,60 metri, fiind devansată doar de suedeza Tilde Johansson, cu 6,73 metri. Locul al treilea al probei a revenit atletei Jazmin Sawyers din Marea Britanie, cu 6,46 metri.

"După o lungă călătorie şi trei competiţii în opt zile, sunt încă foarte mulţumită de ceea ce am realizat în Suedia: 6.60 m şi locul al doilea în GP Karlstad. O nouă experienţă pentru mine a fost de a sări duminică, la 40 de grade, şi două zile mai târziu, la 14 grade. Cu toate acestea, competiţia din Suedia a fost super datorită publicului şi echipei de organizare", a declarat Alina Rotaru, conform site-ului oficial al Federaţiei Române de Atletism.

În vârstă de 26 de ani, Alina Rotaru s-a calificat la Campionatele Mondiale de la Doha şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, după ce a reuşit, la 30 iunie, în cadrul reuniunii atletice "Hanauerland Spielen" de la Freistett, Germania, o săritură care a măsurat 6,91 metri, fiind a treia performanţă mondială a sezonului.
AGERPRES (AS-editor: Marius Ţone, editor online: Irina Giurgiu)