Autoritățile iau în calcul creșterea numărului de militari activi – anunțul președintelui Klaus Iohannis

211

Numărul de militari activi s-ar putea majora, o decizie finală în acest sens urmând să fie luată după ce Ministerul Apărării va finaliza planul pentru sporirea capacităților defensive, a anunțat joi, 24 martie, președintele Klaus Iohannis. 

În contextul dificil de la graniță, România face eforturi să-și consolideze capacitățile de apărare. Pe lângă eforturile pe plan extern de creștere a prezenței militare NATO pe teritoriul țării, CSAT a adoptat o hotărâre privind creșterea de la 2% la 2,5% din PIB pentru acest sector. În termeni nominali asta ar însemna o creștere de circa 6 miliarde lei.

Pe ce se vor duce acești bani nu este clar deocamdată. Conform declarațiilor făcute de mai mulți oficiali, în Ministerul Apărării se lucrează la un set de propuneri pentru întărirea capacităților defensive. Asta ar putea însemna inclusiv creșterea numărului de militari activi, a recunoscut președintele Klaus Iohannis, însă deocamdată nu este nimic definitivat.

Armata Română numără în prezent circa 70.000 de militari activi și 50.000 de rezerviști.

Sursa foto: Inquam Photos / Simion Tataru

Articolul Autoritățile iau în calcul creșterea numărului de militari activi – anunțul președintelui Klaus Iohannis apare prima dată în Main News.

Source: New feed