”Bărbierul din Sevilla”, transmis sâmbătă online de Opera Braşov

56
Opera Braşov va transmite online, live, spectacolul cu opera lui Gioachino Rossini "Bărbierul din Sevilla" sâmbătă, 13 martie, evenimentul putând fi vizionat gratuit de public, se arată într-un comunicat remis, marţi, AGERPRES.

"Bărbierul din Sevilla" s-a dovedit a fi una dintre cele mai mari capodopere comice în muzică şi a fost descrisă ca "opera buffă a tuturor operelor bufe" şi, după mai mult de două sute de ani de la premieră, rămâne o operă la fel populară, apreciată şi îndrăgită, a precizat sursa citată.

"Acţiunea are loc în oraşul Sevilla din Spania secolului al XVIII-lea şi se învârte în jurul inteligentului şi întreprinzătorului Figaro, bărbier, un adevărat factotum. Contele Almaviva o curtează pe Rosina, nepoata şi protejata lui Don Bartolo, care intenţionează să se căsătorească cu ea. Aşa că încearcă să-l ţină pe Almaviva departe de Rosina şi de casa lui. Dar Figaro, contra unor recompense substanţiale şi folosindu-se de deghizări inteligente, va reuşi să găsească soluţiile cele mai potrivite pentru a rezolva situaţia", au prezentat reprezentanţii Operei Braşov celebra lucrare a lui Rossini.

Din distribuţie fac parte soliştii Asineta Răducan, Mihai Irimia, Adrian Mărcan, Ştefan Schuller, Dan Popescu, Sonia Hazarian, Cristian Dicu, precum şi doi interpreţi care debutează cu rolurile din acest spectacol: Alexandru Aghenie şi Emil Dumbravă.

Îşi dau concursul Orchestra şi Corul Operei Braşov, cu maestrul Traian Ichim la pupitrul dirijoral şi Dragoş-Mihai Cohal, dirijor al corului. Regia artistică este semnată de Carmen Dobrescu, scenografia, de Rodica Garştea, coordonatoarea spectacolului este Anda Tăbăcaru şi regia de scenă este semnată de Marilena Aldea.

Spectacolul va fi transmis pe pagina de Facebook a Operei Braşov şi pe canalul oficial de YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=tc8IQO8dQos&feature=youtu.be. AGERPRES/(AS-autor: Diana Dumitru, editor: Antonia Niţă, editor online: Ada Vîlceanu)

 

Sursa foto:  Opera Braşov/Facebook.com