Barna vs. Cioloș, meciul din USR PLUS | Miza alegerilor și candidatul aflat pe primul loc până acum – SURSE

31

USR PLUS va încheia, vineri, alegerile interne. Dan Barna și Dacian Cioloș candidează pentru șefia formațiunii politice. În primul tur, Cioloș a ieșit învingător în mod neașteptat, de vreme ce favorit era considerat Barna.

Potrivit surselor politice consultate de Main News, până la ora redactării acestei știri, pe primul loc în cel de-al doilea tur este tot Dacian Cioloș.

Aceleași surse au explicat, însă, că Dan Barna poate recupera teren suficient pentru a câștiga cu o mobilizare masivă a aripii USR din partid, pe ultima sută de metri.

Rezultatele vor fi anunțate vineri seară.

Victoria lui Cioloș din primul tur

Joi, 23 septembrie, s-a încheiat primul tur al alegerilor interne pentru șefia USR PLUS. Dacian Cioloș a câștigat acest prim tur al alegerilor, dar cum nu a reușit să obțină peste 50% dintre voturi, va exista şi turul doi pentru președinția partidului. Cioloș a obținut 700 de voturi în plus față de principalul său contracandidat.

74.4% dintre membrii cu drept de vot și-au exprimat opțiunile în acest scrutin.

Voturile obținute de cei trei candidați, Dan Barna, Dacian Cioloş şi Irineu Darău:

  • Dacian Cioloș – 15.111 voturi (46%)
  • Dan Barna – 14.404, (43,9%)
  • Irineu Darău – 3.300 (10,1 %)

CITEȘTE ȘI: Alegeri în USR PLUS, ce se va întâmpla cu înfrântul

Miza alegerilor

Guvernarea este principala miză a alegerilor. La nivel declarativ, ambii lideri ai USR PLUS afirmă că nu acceptă să revină la guvernare dacă Florin Cîțu rămâne în fruntea Executivului.

Sursele Main News spun, însă, că negocierile continuă. De altfel, chiar Florin Cîțu a declarat public că așteaptă rezultatul alegerilor din USR PLUS și că doar o tabără din partid nu vrea să revină la guvernare în acest mod.

Rămâne de văzut dacă un calendar asumat pentru reforme și o renegociere a ministerelor vor fi suficiente pentru ca USR PLUS să-i mai dea, totuși, o șansă lui Florin Cîțu. Importantă este, firește, și moțiunea de marți, care are toate șansele să treacă. Nu e exclus, însă, ca după o primă propunere formală, Cîțu să fie desemnat din nou prim-ministru.

CITEȘTE ȘI: Dan Barna îl atacă pe Dacian Cioloș: Aruncă o umbră pe toți membrii exUSR, într-o vânătoare de vrăjitoare

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Barna vs. Cioloș, meciul din USR PLUS | Miza alegerilor și candidatul aflat pe primul loc până acum – SURSE apare prima dată în Main News.

Source: New feed