Baschet: Ligile de Vară la masculin şi feminin nu se vor mai desfăşura, anunţă FRB

23
Consiliului Director al Federaţiei Române de Baschet a decis ca Ligile de Vară la masculin si feminin să nu se mai desfăşoare în acest an din cauza lipsei de interes a echipelor pentru acest tip de competiţii, informează, marţi, FRB pe site-ul oficial.

În cadrul şedinţei Consiliului Director, desfăşurate în regim de videoconferinţă, a fost aprobat noul format competiţional al Ligii Naţionale de baschet masculin (LNBM), ţinându-se cont de propunerile convenite în cadrul şedinţelor cu preşedinţii cluburilor, dar şi de propunerile Departamentului Competiţii - Eligibilitate. Astfel, Liga Naţională de baschet masculin se va desfăşura cu o grupă unică (tur-retur şi play-off).

În sezonul 2020-2021 a fost abrogată obligativitatea echipelor masculine şi feminine de a participa în cupele europene, cu posibilitatea înlocuirii unei formaţii eligibile, care nu poate participa, cu o alta de pe locul următor care doreşte să participe.

În sezonul următor, Liga Naţională de baschet feminin (LNBF) se va desfăşura cu o grupă unică cu următoarele amendamente:
- dacă în LNBF sunt minimum şase echipe înscrise, atunci se va reînfiinţa şi Liga I feminin;
- dacă în LNBF nu sunt minimum şase echipe înscrise, atunci se propune organizarea unei ligi unice feminine, dar fără reînfiinţarea Ligii I;

De asemenea, decizia Consiliului Director din 19 mai de încetare a sezonului competiţional 2019-2020 al LNBM, LNBF şi Liga I cu clasamentele în vigoare la data suspendării competiţiilor (12 martie 2020), fără decernarea titlurilor de campioană naţională, se completează cu sintagma "fără retrogradare şi implicit fără promovare din Liga I".

În cadrul aceleiaşi şedinţe a Consiliului Director a FRB au fost afiliate provizoriu cu unanimitate de voturi trei cluburi: CSU Neptun Constanţa, ASBC Kinderball Academy Satu Mare şi ACS Templiers Academy Galaţi.
AGERPRES (AS-editor: Marius Ţone, editor online: Irina Giurgiu)