Băsescu, de Ziua Limbii Române: Vorbim aceeași limbă și la București și la Chișinău; cândva, și în aceeași țară

247

Președintele PMP, Traian Băsescu, afirmă, de Ziua Limbii Române, că la București și Chișinău se vorbește aceeași limbă, sunt împărtășite aceeași cultură și aceeași credință, arătând că toate acestea vor fi făcute cândva și în aceeași țară.

d08fa830-f664-4d37-bf39-862f7b824d45

"Este Ziua Limbii Române! Este al cincilea an de când onorăm la unison, români de-o parte și de alta a Prutului, dar și de peste tot în lume, Limba Română", a scris joi Băsescu pe Facebook.

El amintește că prin Decretul nr. 304 din 13 martie 2013 a promulgat Legea 53/2013 privind instituirea Zilei Limbii Române în România, iar, în același an, Curtea Constituțională de la Chișinău a declarat limba română oficială și în Republica Moldova.

"La București și Chișinău vorbim aceeași limbă, împărtășim aceeași cultura, aceeași credință și ne închinăm înaintașilor aceleiași istorii. Cândva, cu siguranță, le vom facem pe toate în aceeași țară!", arată Băsescu.

Liderul PMP subliniază că peste Prut, în comunitățile istorice din vecinătatea țării noastre, dar și în Diaspora, păstrarea vie a limbii române presupune eforturi, suferințe și chiar riscuri.

"Acestor români le datorăm respect și recunoștință. De la ei putem învăța, de exemplu, să prețuim limba română zi de zi, iar astăzi să o cinstim cum se cuvine! La mulți ani, români! La mulți ani, vorbitori ai limbii române!", conchide Traian Băsescu.

AGERPRES/(AS — autor: Florentina Peia, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)