Bihor: Pompierii militari au donat sânge în urma unui apel al Centrului de Transfuzie

29
Pompierii militari de la reşedinţa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Crişana" al judeţului Bihor şi din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 de Pompieri Oradea au donat sânge, în urma unui apel lansat de Centrul de Transfuzie Sanguină şi Spitalul Judeţean.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Crişana, maior Camelia Roşca, peste 20 de pompieris-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea, alegând să-şi ajute semenii printr-o nouă acţiune de donare de sânge, "un demers extraprofesional al cărui scop se identifică cu cel al profesiei pe care şi-au ales-o: protejarea şi salvarea de vieţi omeneşti".

Unitatea de transfuzie din cadrul Spitalului judeţean Oradea şi Centrul de Transfuzii au transmis, pe 6 septembrie, un mesaj pe reţelele de socializare, anunţând că se confruntă cu un deficit major de sânge aflat în stoc.

"În condiţiile în care, la o singură donare fiecare om poate salva trei vieţi, pompierii militari orădeni au avut mulţumirea sufletească de a dărui, într-o singură zi, unui număr de peste 60 de persoane şansa de a trăi, sperând totodată ca gestul lor şi al tuturor celorlalţi donatori să mobilizeze cât mai mulţi bihoreni în această nobilă misiune în sprijinul vieţii", a precizat Camelia Roşca.

Pompierii militari nu sunt la prima acţiune de acest gen, mare parte dintre aceştia fiind donatori permanenţi, respectiv se prezintă pentru donare de sânge la un interval de trei luni. AGERPRES/(A,AS - autor: Eugenia Paşca, editor: George Onea, editor online: Ada Vîlceanu)