Birou Executiv la ALDE. Dragnea, prezent să îşi calmeze colegii de guvernare care aşteaptă să fie unşi pe funcţii!

166

Birou Executiv la ALDE. Dragnea, prezent să îşi calmeze colegii de guvernare care aşteaptă să fie unşi pe funcţii!

Liderii ALDE au programat, în Mamaia, un Birou Executiv, pe ordinea de zi figurând discutarea unor probleme legate de colaborarea cu partenereul de guvernare, PSD. Problema este simplă: reprezentanţii partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu sunt nemulţumiţi de faptul că nu au primit încă funcţiile promise în timpul şi imediat după campania electorală!

Însă, şedinţa ALDE a debutat cu o altă chestiune, având în vedere că şi presa este de faţă: o dezbatere privind modificarea legilor justiţiei. În acest context, Tăriceanu a susţinut că preşedintele ar trebui să fie exclus din chestiunea magistraţilor. Referitor la acest subiect, Dragnea, liderul PSD, are o opinie contrară.

Revenind la nemulţumirea legată de posturile pe care ALDE se aştepta să le ocupe, prin oamenii săi, înainte de şedinţă, Norica Nicolai a comentat că partidul din care faceparte nu este anexa nimănui. Şi Teodor Meleşcanu a recunoscut, înainte de şedinţă, că sunt unele probleme în relaţia cu PSD, în privinţa comunicării, dar şi cu privire la unele „restanţe” pentru funcţii.

Sosit înainte de şedinţa ALDE, să îşi salute colegii de guvernare, liderul PSD a făcut şi el declaraţii. Astfel, Liviu Dragnea a afirmat că relaţia sa cu Călin Popescu Tăriceanu este una „foarte sinceră, solidă şi puternică”. În plus, Dragnea a ţinut să liniştească spiritele din ALDE, declarând că săptămâna viitoare se va discuta pe tema situaţiei nominalizării unor noi secretari de stat.

C.C.