Bistriţa-Năsăud: Numărul persoanelor imunizate a început să crească după introducerea certificatului COVID

267
Numărul persoanelor care s-au prezentat la centrele de vaccinare din judeţul Bistriţa-Năsăud, în vederea imunizării împotriva COVID-19, a început să crească din această săptămână, odată cu introducerea certificatului digital COVID, media vaccinărilor din primele două zile ale săptămânii în curs fiind dublă faţă de începutul săptămânii trecute.

La acest moment, în judeţul Bistriţa-Năsăud sunt 17 unităţi administrativ-teritoriale care au depăşit incidenţa de 3 cazuri la mia de locuitori, printre care se numără municipiul Bistriţa (4,42 la mie) şi oraşul Năsăud (3,36 la mie).

Dacă în primele patru zile ale săptămânii trecute numărul celor care s-au prezentat la centrele de vaccinare a fost între 158 şi 191 de persoane pe zi, vineri, în 17 septembrie, acesta a urcat la 253.

În zilele de sâmbătă şi duminică, s-au imunizat alte 200 de persoane, pentru ca luni, 21 septembrie, numărul să crească la 313, iar în următoarea zi la 393 de persoane.

Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud a ţinut să semnaleze miercuri, printr-o postare pe pagina de socializare, că bistriţenii au început să devină mai responsabili şi a anunţat că se ia în calcul prelungirea programului de funcţionare a centrelor de vaccinare.

“Devenim mai responsabili! De la 67 de persoane vaccinate în data de 19 septembrie 2021, ieri, 21 septembrie, în judeţul Bistriţa-Năsăud numărul acestora a crescut la 393. Persoanele care intenţionează să se imunizeze împotriva virusului SARS-CoV-2 o pot face fie la cabinetele medicilor de familie, fără programare, fie la unul dintre centrele de vaccinare din judeţ. (…) Datorită creşterii numărului de doritori, se are în vedere prelungirea orelor de funcţionare a centrelor de vaccinare în perioada următoare”, se arată în mesajul postat de Prefectură pe Facebook.

 

În judeţ mai funcţionează, în prezent, şase centre de vaccinare, dintre care două în municipiul Bistriţa, două în oraşul Beclean, unul în oraşul Năsăud şi unul în comuna Maieru.

Numărul bistriţenilor imunizaţi cu schema completă de vaccinare anti-COVID-19 a trecut cu puţin de 69.000 de persoane. AGERPRES/(AS – autor: Tina Dumitrescu, editor: Karina Olteanu, editor online: Ada Vîlceanu)