Bistriţa-Năsăud: Primele zile ale noului an au adus şi primul caz de gripă; a fost nevoie de spitalizare

56
Un bărbat de 39 de ani din municipiul Bistriţa a fost primul pacient diagnosticat cu gripă în judeţul Bistriţa-Năsăud în acest sezon rece, acesta fiind şi internat în spital pentru câteva zile, potrivit datelor comunicate joi AGERPRES de către şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Anca Andriţoiu.

Bărbatul s-a prezentat la medicul de familie în primele zile ale acestui an, cu simptome de gripă, şi a rămas internat în spital timp de două zile, nefiind vorba de o formă gravă a bolii.

Potrivit raportului publicat de DSP Bistriţa-Năsăud pe site-ul propriu, în prima săptămână din noul an au mai ajuns la medic 100 de persone cu pneumonie, dintre care 54 au fost internate, 24 fiind copii, iar alţi 22 fiind persoane în vârstă, de peste 65 ani.

De asemenea, au mai fost diagnosticate 705 infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, dintre care în nouă cazuri s-a impus spitalizarea. Printre cei spitalizaţi se numără şase copii.

Nu au fost înregistrate decese ca urmare a afecţiunilor de sezon. AGERPRES/(AS - autor: Tina Dumitrescu, editor: Karina Olteanu, editor online: Ady Ivaşcu)