Bistriţa-Năsăud: Zăpadă de până la 15 centimetri în zona montană, potrivit Jandarmeriei

6
Stratul de zăpadă atinge 15 centimetri în Pasul Tihuţa şi în vecinătatea lacului Colibiţa şi 10 centimetri la Valea Blaznei, la poalele Munţilor Rodnei, iar temperatura exterioară a coborât până la minus 4 grade Celsius în aceste zone, potrivit datelor comunicate, miercuri, de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Bistriţa-Năsăud.

Jandarmii montani au transmis că la Valea Blaznei ninge şi drumul este accesibil în condiţii de iarnă, în timp ce în zonele Tihuţa şi Colibiţa ninge slab, viscolit.

Sursa foto: Inspectoratul de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud

Cei interesaţi să se deplaseze în aceste zone de munte sau care deja se află în staţiunile montane sunt sfătuiţi să evite zonele de creastă şi, în cazul în care doresc să folosească traseele montane, să nu plece "sub nicio formă" singuri la drum şi să se echipeze corespunzător.

De asemenea, dacă deplasarea se face cu autovehicule, jandarmii montani recomandă dotarea acestora cu anvelope specifice, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip şi o rezervă de combustibil. AGERPRES/(AS - autor: Tina Dumitrescu, editor: Oana Popescu, editor online: Irina Giurgiu)