Bodog: În timpul mandatului meu, toleranță zero pentru orice suspiciune de corupție

294

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat vineri, în contextul anchetei desfășurate la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, că în timpul mandatului său va fi "toleranță zero" pentru absolut orice suspiciune legată de corupție.

b9bdabb1-3335-4bf8-b147-dd94d838ea0c

"Domnul președinte Burcea a fost numit (președinte al CNAS — n.r.) la propunerea ministrului Sănătății de către prim-ministru. La fel, la propunerea ministrului Sănătății, a fost eliberat din funcție astăzi. În același timp, am propus preluarea atribuțiilor de președinte de către domnul vicepreședinte Vulcănescu. Vreau să precizez că în timpul mandatului meu este toleranță zero pentru absolut orice suspiciune legată de corupție", a afirmat Bodog, la Palatul Parlamentului.

El a precizat că nu poate da mai multe detalii întrucât a fost declanșată o anchetă de către procurorii DNA.

Președintele CNAS, Marian Burcea, a fost reținut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, alături de alte 13 persoane, în dosarul în care se investighează decontări ilegale ale CASMB, a informat vineri DNA, printr-un comunicat transmis AGERPRES.

Anchetatorii au decis reținerea lui Burcea, cercetat pentru constituire a unui grup infracțional organizat și folosirea influenței, în exercițiul funcției de conducere din cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii de foloase necuvenite.

AGERPRES/(AS — autor: Sorin Peneș, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Irina Giurgiu)