Bogdan Aurescu: Demersul parlamentarilor primiți de ambasadorul rus nu are nicio valoare oficială

258

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, a declarat vineri, 1 aprilie, că demersul celor patru parlamentari primiți de ambasadorul Federației Ruse la București, Valeri Kuzmin, nu are nicio valoare oficială. O delegație formată din parlamentarii Diana Șoșoacă, Dumitru Coarnă, Mihai Lasca și Francisc Tobă a participat miercuri, 30 martie, la o întâlnire cu diplomatul rus.

„Cred că nici nu merită foarte multe comentarii un astfel de demers, care nu are nici un fel de valoare oficială, fără nici un fel de, să spunem, mandat din partea autorităților statului, deci nu exprimă decât eventual poziția personală a acelor persoane”, a declarat vineri, 1 aprilie, Bogdan Aurescu pentru RFI România.

Context

O delegație formată din parlamentarii Diana Șoșoacă, Dumitru Coarnă, Mihai Lasca, Francisc Tobă a participat miercuri, 30 martie, la o întâlnire cu ambasadorul Federației Ruse la București, Valeri Kuzmin. Evenimentul a fost anunțat de Diana Șoșoacă prin intermediul unui comunicat și confirmat de Dumitru Coarnă pentru Mainnews.ro.

Diana Șoșoacă, Mihai Lasca și Francisc Tobă au intrat în Parlament pe listele AUR, dar în prezent nu mai fac parte din partidul condus de George Simion, în vreme ce Dumitru Coarnă, fost lider de sindicat în MAI, este deputat PSD.

În cadrul întâlnirii, care a avut loc la solicitarea parlamentarilor români, aceștia ar fi prezentat o așa-zisă „poziție de neutralitate” a României.

Tema „neutralității” este des utilizată în discursul propagandistic al oficialilor ruși. Prin „neutralitatea” unui stat aceștia înțeleg, pe lângă lipsa apartenenței la NATO și Uniunea Europeană, menținerea unor legături strânse cu Federația Rusă și chiar poziționarea în sfera de influență rusă.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Bogdan Aurescu: Demersul parlamentarilor primiți de ambasadorul rus nu are nicio valoare oficială apare prima dată în Main News.

Source: New feed