Bogdan Aurescu, întâlniri cu reprezentanții mediului de afaceri la Forumul de la Davos / Ce au vizat discuțiile ministrului de Externe

52

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a avut pe parcursul pe parcursul zilei de joi, 19 ianuarie, în marja Forumului Economic Mondial de la Davos, întrevederi cu reprezentanți ai mediului de afaceri, a informat MAE. Discuțiile s-au axat pe retehnologizarea Unității 1 și construcția Unităților 3 și 4 ale Centralei Nucleare de la Cernavodă și pe creșterea investițiilor în dezvoltarea surselor de energie regenerabilă în România.

Despre Centrala Nucleară de la Cernavodă, ministrul Bogdan Aurescu a discutat cu Ian Edwards, CEO al companiei canadiene SNC Lavalin și cu președintele Consiliului de Administrație al companiei, William Young.

Compania canadiană este principalul partener în consorțiul angrenat în dezvoltarea complexului energetic nuclear de la Cernavodă și este implicată și în formarea de specialiști în domeniul nuclear civil, prin cooperare cu Nuclearelectrica SA.

În cadrul întrevederii, ministrul Bogdan Aurescu a reconfirmat rolul central pe care dezvoltarea sectorului nuclear civil îl deține în cadrul strategiei naționale de securitate energetică, mai ales în contextul geopolitic actual în care se impune intensificarea demersurilor de creștere a independenței energetice, proiectele referitoare la Unitățile 1, 3 și 4 ale CN Cernavodă numărându-se, alături de cele privind construcția primelor reactoare modulare mici, printre obiectivele majore de tranziție energetică ale României”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul de Externe.

Aurescu s-a mai întâlnit cu Miguel Stilwell d’Andrade, CEO-ul grupului Energias de Portugal SA (EDP) și al diviziei de energie regenerabilă.

Cu acest prilej, ministrul Bogdan Aurescu a subliniat importanța creșterii investițiilor în dezvoltarea surselor de energie regenerabilă în România, grupul EDP fiind un exemplu elocvent în acest sens, cu atât mai mult în contextul angajamentului României de a îndeplini țintele europene și internaționale de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră și de atingere a neutralității climatice”, potrivit sursei citate.

Totodată, șeful diplomației române a mai participat la o cină de lucru găzduită de președintele Forumului Economic de la Davos, Børge Brende, și de Jared Cohen, președinte pentru afaceri globale și co-lider al Biroului pentru inovație aplicată în cadrul Goldman Sachs.

Alături de Aurescu au mai participat lideri guvernamentali, reprezentanți ai mediului de afaceri și formatori de opinie, printre care se numără vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, directorul FMI Kristalina Georgieva, secretarul general al OCDE Mathias Cormann, premierul Irlandei Leo Varadkar, ministrul de Externe al Pakistanului, Bilawal Bhutto Zardari, sau ministrul de Finanțe al Arabiei Saudite, Muhammed al-Jadaan.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul Bogdan Aurescu, întâlniri cu reprezentanții mediului de afaceri la Forumul de la Davos / Ce au vizat discuțiile ministrului de Externe apare prima dată în Main News.

Source: New feed