Botoșani: Muzeul de Științe ale Naturii Dorohoi, inclus în Programul Național de Restaurare

39

Muzeul de Științe ale Naturii Dorohoi a fost inclus în Programul Național de Restaurare - etapa a II-a Relocare - Obiective noi 2017, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Județean (CJ) Botoșani, remis marți AGERPRES.

dd7a15d6-aa06-4a2d-a8b8-d1828c73cc19

Sursa foto: (c) CJ Botoșani

Programul, aprobat de către Ministerul Culturii și Identității Naționale la data de 7 noiembrie 2017, prevede fonduri pentru acest monument în valoare de 399.960 lei, pentru demararea procedurii de achiziție publică de servicii de proiectare, în vederea elaborării proiectului de consolidare și restaurare.

"Sunt bucuros că reușim să facem un pas înainte în ceea ce privește consolidarea și reabilitarea Muzeului de Științe ale Naturii Dorohoi. În paralel cu acest proiect vom continua cu amenajarea tehnico-muzeală a Muzeului 'Ștefan Luchian'. La acest muzeu am încheiat lucrările de reabilitare, inaugurarea urmând să fie odată cu finalizarea expoziției de bază. Voi sprijini și susține cele două muzee pentru a putea fi deschise publicului larg cât mai curând posibil", a declarat președintele CJ, Costică Macaleți.

El consideră că fiecare dintre secțiile Muzeului Județean de Istorie Botoșani reprezintă un punct de atracție pentru turiști și orice investiție în muzee reprezintă practic o investiție în cultură, în educarea populației și, implicit, în viitor.

"Eforturile administrației publice locale trebuie susținute și de alți factori în vederea promovării unei imagini pozitive a spațiului cultural botoșănean", a adăugat Macaleți.

AGERPRES/(AS — autor: Cristian Lupașcu, editor: Oana Popescu)