Brăila: Delia, Andra, Lidia Buble și Maria Cârneci, în concerte de Zilele Municipiului

36

Delia, Andra, Lidia Buble, Florin Giuglea Blues project și Maria Cârneci sunt câțiva dintre artiștii care vor urca pe scenă la Brăila, de Zilele Municipiului, programate în perioada 12 – 15 august.

ee867b66-de8e-4f8a-9559-4b01ffe5e4e1

Zilele Brăilei vor cuprinde spectacole de muzică ușoară și populară, jazz și blues, piese de teatru, prezentări de modă. De asemenea, vor avea loc Tabăra Națională de Pictură 'ProArte', o paradă a mașinilor de epocă, Târgul Național al Meșterilor Populari, Târgul Național al Arhivarilor și Buchiniștilor, Festivalul Național de Folclor 'Lină Chiralină', Festivalul Național de Teatru pentru copii și tineret 'Cărăbuș', Concursul Național de Carting, precum și competiția tradițională de canotci 10+1, coordonată de Ivan Patzaichin.

Sâmbătă seara este programată Parada mașinilor de epocă, autovehiculele urmând să plece din parcarea Brăila Mall pe următorul traseu: Barieră — Calea Călărașilor — Piața Traian — Calea Galați — Bulevardul Dorobanților — strada Republicii — strada Griviței — Calea Călărașilor — Bariera Călărașilor — Calea Călărașilor — Parcarea Primăriei.

Tot sâmbătă, în Parcul Zoologic, copiii vor putea vedea piesa de teatru 'Căsuța Prietenilor', pusă în scenă de actorii Teatrului 'Anton Pann' din Râmnicu Vâlcea, iar în Piața Traian sunt programate atelierul de confecționat și pictat cărți poștale ilustrate vechi cu imagini din Brăila, dar și atelierul de creație literară 'Zooalfabet', al cărui coordonator este Biblioteca Județeană 'Panait Istrati'. Aceste două ateliere se vor desfășura și duminică. În Parcul Calea Galați, se vor juca două piese de teatru: 'Cei trei purceluși' și 'Scufița Roșie', puse în scenă de actorii Teatrului de Păpuși Brăila și Centrului 'Matroșki'. În Grădina Publică, iubitorii muzicii jazz și blues vor avea parte de un spectacol susținut de Florin Giuglea Blues Project și C.A.L.I..

Duminică dimineață, în parcarea Primăriei, se va desfășura proba de îndemânare cu mașinile de epocă, iar spre seară va fi organizată Parada păpușilor și costumelor, pe următorul traseu: Calea Călărașilor — Bariera Călărașilor — Școala nr. 3 — intrare Parc Monument — Rondou Parc Monument.

În Parcul Caporal Mușat, brăilenii vor putea revedea piesa de teatru 'Căsuța Prietenilor' susținută de Teatrul 'Anton Pann' din Râmnicu Vâlcea.

În Parcul Monument, sunt programate Concursul Național de Carting și Turneul de șah pentru copii, actorii Teatrul Național Găgăuz Ceadîr-Lunga vor pune în scenă piesa de teatru 'Cocoșul și soarele". Distracția din Parcul Monument se va încheia cu spectacolul folcloric susținut de Ansamblul 'Bordeiașul' — Bordei Verde și cu un recital al Ansamblului 'Dobruneanca' din Olt.

În Grădina Publică vor fi premiate cuplurile care aniversează 50 de ani de căsnicie, după care va urma un spectacol al Fanfarei 'Iosif Ivanovici' a Asociației Voces Concordiae. Spre seară va fi organizată și o prezentare de modă a designerului Mimi Chipăilă — 'Modă și Teatru în Parc', eveniment ce se va încheia cu un moment artistic susținut de actrița Wanessa Radu — 'Viața nu te întreabă niciodată nimic'.

Programul artistic pe Faleza Dunării va începe cu un spectacol de muzică populară susținut de Ansamblul 'Rotunda' Vorniceni din Republica Moldova. Va urma un program de cântece și dansuri populare prezentat de Comunitatea Rușilor Lipoveni Brăila și Ansamblul de Dansuri Cahul și Comunitatea Rușilor Lipoveni Tulcea.

Seara de duminică se va încheia cu un concert susținut de Delia.

Zilele Brăilei continuă luni, 14 august, cu o serie de evenimente în mai multe zone din oraș. În Parcul Lacu Dulce, va avea loc Concursul Național de Carting, iar în Parcul Monument mai multe activități dedicate copiilor. Pe Faleza Dunării este programat un spectacol de muzică grecească al Ansamblului 'Pandora', urmat de un concert de muzică populară al Ansamblului 'Rotunda'. Va urca apoi pe scenă îndrăgita cântăreață de muzică populară Maria Cârneci, iar seara se va încheia cu un foc de artificii.

Marți, 15 august, activitățile vor începe încă de dimineață și se vor încheia la miezul nopții. În Piața Traian vor avea loc ateliere de creație literară și de face painting, iar în Parcul Monument vor fi spectacole susținute de Muzica Militară a Garnizoanei Brăilei și Școala Populară de Arte Brăila, precum și un concurs de șah pentru copii.

Ca în fiecare an, Ziua Marinei Române va fi marcată pe Esplanada Dunării cu o paradă navală, exerciții navale și Sosirea Zeului 'Neptun'. Cu această ocazie, este programată tradiționala competiție de canotci 10+1 Brăila — Galați, coordonată de Ivan Patzaichin, după care se va da startul jocurilor marinărești.

Seara, pe Esplanada Dunării, va concerta Lidia Buble, după care va urca pe scena din Brăila Andra. Aproape de miezul nopții este programat spectacolul de lasere, care va marca încheierea manifestărilor dedicate Zilelor Brăilei și organizate de Primăria Brăila și Consiliul Județean.

AGERPRES/(AS — autor: Ecaterina Ignat, editor: Claudia Stănescu)