Braşov: Şcoala din Bod – online, alături de alte 170 de unităţi de învăţământ în scenariul roşu

189
Încă o unitate şcolară din judeţul Braşov - Şcoala Gimnazială din Bod - a trecut, începând de miercuri, la scenariul roşu, după ce această localitate a depăşit, în ziua anterioară, pragul de 3 cazuri la mia de locuitori în ce priveşte rata de transmitere a COVID-19.

Potrivit Instituţiei Prefectului Braşov, decizia a fost luată în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în urma comunicării făcută de către Direcţia de Sănătate Publică şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov.

Hotărârea CJSU a intrat în vigoare miercuri şi este valabilă pentru 14 zile.

Conform datelor publicate luni de Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov, în total 170 de unităţi de învăţământ funcţionau integral sau cu clase în scenariul roşu. Un număr de 145 de unităţi de învăţământ din judeţul Braşov, cu aproape 50.000 de elevi, funcţionau integral cu cursuri online.

Totodată, alte 25 de unităţi şcolare din judeţ au clase integral online, fiind vorba de 64 de clase, cu un număr de 1.601 elevi.

În rândul personalului din şcoli au fost confirmate, până în prezent, aproape 100 de cazuri de COVID-19. AGERPRES / (AS - autor: Diana Dumitru, editor: Marius Frăţilă, editor online: Simona Aruştei)