Buzău: Ministrul Justiției, așteptat la Unguriu pentru a inspecta fostele unități militare în vederea înființării unui penitenciar

279

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, este așteptat joi în comuna buzoiană Unguriu pentru inspecta trei foste unități militare propuse de administrația locală pentru construirea unui penitenciar, a declarat, pentru AGERPRES, președintele Consiliului Județean (CJ) Buzău, Petre Emanoil Neagu.

e498dac3-a765-422d-8784-11e2f62f1ef3

Potrivit sursei citate, în 2013, aleșii locali au solicitat Ministerului Apărării să aprobe transferul fostelor unități militare U.M. 01635, U.M. 01661 și U.M. 01698 în administrarea Primăriei Unguriu și transformarea fostelor depozite chimice ale Armatei în penitenciar.

"Domnul ministru vine să inspecteze fostele unități militare propuse în ianuarie 2017 de Consiliul Local Unguriu pentru transformarea lor în penitenciar", a precizat Neagu.

Primarul comunei Unguriu, Ciprian Tirizică, a afirmat că realizarea unui penitenciar în zonă "ar crea multe locuri de muncă".

"Pentru preluarea unităților militare dezafectate au fost făcute demersuri încă din anul 2007, administrația locală reușind să obțină avize inclusiv de la Ministerele Justiției și Finanțelor. Consiliul Local a propus recent transformarea acestor spații în penitenciar, lucru care se pretează de minune și ar crea multe locuri de muncă", a declarat, pentru AGERPRES, Ciprian Tirizică.

AGERPRES/(A — autor: Dorin Ivan, editor: Oana Popescu, editor online: Gabriela Badea)