Ca a răspuns Florin Cîțu, întrebat dacă îi mai vrea pe cei de la UDMR la guvernare

54

Premierul demis și președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat vineri, 19 noiembrie, că este o prostie informația potrivit căreia el și-ar dori ca UDMR să nu mai facă parte din coaliția de guvernare.

Întrebat astăzi dacă își dorește ca UDMR să nu mai rămână la guvernare, în contextul disputei privind Ministerul Dezvoltării, Cîțu a replicat: „E o prostie. Din contră. Sunt singurii care au fost alături de mine, aș fi ultimul să zic asta”.

Context

Potrivit unor surse Main News, la negocierile care au avut loc vineri între partide, Kelemen Hunor ar fi amenințat că retrage partidul de la guvernare dacă UDMR pierde Ministerul Dezvoltării. Acest portofoliu ar fi dorit de cei de la PNL.

După discuții, care au durat mai bine de trei ore, nimeni nu a vrut să confirme concret informația, dar Kelemen Hunor a menționat că UDMR nu va fi element de decor în viitorul Executiv, iar Marcel Ciolacu a spus că dacă UDMR iese de la guvernare, automat și PSD se va retrage.

„Sunt normale anumite discuții în negocieri. Eu vreau să-i asigur pe români că joi vom avea un guvern. Noi am pornit, noi PSD… Această coaliție va fi formată de către PNL, PSD, UDMR și minorități. Eu nu am alt mandat de la partid, pentru a creiona o altă majoritate. Logic, asta înseamnă că eu nu am un mandat pentru un Guvern PSD-PNL. Dacă UDMR, în acest moment, iese din coaliție, automat și PSD va ieși, pentru că eu nu am alt mandat din partea colegilor mei”, a declarat Marcel Ciolacu, după cea mai recentă rundă de negocieri între liderii partidelor.

La rândul său, întrebat după runda de negocieri de astăzi, dacă UDMR rămâne la guvernare în cazul în care pierde portofoliul Dezvoltării, liderul Uniunii a replicat: „Orice este posibil în situația asta, dar un singur lucru nu este posibil – ca UDMR să fie element de decor într-un Guvern, nu este posibil să stăm noi cu pantalonii dați jos până la genunchi și așteptând poștașul zâmbind în fiecare lună. Nu e posibil să stăm, dar orice altceva este posibil”.

Rugat să spună clar dacă UDMR nu renunță la Ministerul Dezvoltării, Kelemen Hunor a apreciat că „în acest moment, afirmația este destul de corectă”.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul Ca a răspuns Florin Cîțu, întrebat dacă îi mai vrea pe cei de la UDMR la guvernare apare prima dată în Main News.

Source: New feed