Cadouri de Dragobete cu care vei impresiona

708
Cadouri Dragobere

Cadouri DragobereÎn ultimii ani sărbătoarea românească Dragobete a fost înlocuită de semi-sinonimul său din spațiul catolic anglo-saxon. Cu toate acestea, cuplurile atașate și nostalgice după propriile noastre tradiții încearcă să învie spiritul sărbătorii de Dragobete. Poate cei mai tineri dintre noi nici nu știu la ce se referă această sărbătoare, așa că vom încerca să conturăm un scurt istoric al datinii noastre strămoșești:

Dragobetele este sărbătoarea iubirii celebrată de români pe ziua de 24 februarie (doar la 10 zile diferență de fratele său mai exotic, Valentine’s Day). „Unii tineri, în Ziua de Dragobete, își crestau brațul în formă de cruce, după care își suprapuneau tăieturile, devenind astfel frați, și, respectiv, surori de cruce. Femeile obișnuiau să atingă un bărbat din alt sat, pentru a fi drăgăstoase întreg anul. Fetele mari strângeau de cu seara ultimele rămășițe de zăpadă, numită zăpada zânelor, iar apa topită din omăt era folosită pe parcursul anului pentru înfrumusețare și pentru diferite descântece de dragoste.”

Ce pitoresc, ce frumos. Din păcate în ziua de azi ar fi cam nepotrivite aceste datini străvechi, însă asta nu înseamnă că iubiții și iubitele nu pot sărbătorească într-un mod mai modern. Pe parcurs ce timpul trece, comunitățile își dezvoltă și își schimbă felul în care celebrează anumite sărbători, iar acest lucru este firesc. Cum am putea celebra în vremurile noastre moderne ziua de Dragobete? Cred că cel mai potrivit lucru ar fi să oferim un cadou semnificativ persoanei iubite.

Idei de cadouri de Dragobete potrivite pentru el si ea

Cărțile pot fi idei de cadouri excelente de Dragobete, de fapt, pot fi idei de cadouri excelente indiferent de ocazie. Atunci când ne gândim la a face un cadou cel mai des în minte ne vin hainele, accesoriile sau decorațiunile, însă cu aceste lucruri poți da foarte ușor greș. Chiar dacă partenerul/partenera ta este pasionată de modă, s-ar putea să nu îi placă sau să nu i se potrivească croiul unei anumite piese vestimentare. Aceste lucruri sunt greu de ghicit. Însă, să presupunem că îi place moda, cu o carte sau un album despre modă nu poți da niciodată greș, deoarece o carte va prezenta subiectul din perspective noi și îi va îmbunătăți cunoștiințele în domeniu sau poate îi va oferi mai multă inspirație la alegerile vestimentare pe viitor. Fără să descoperim lucruri noi nu ne putem construi pasiuni, în general.

Am găsit o librărie online de carte engleză care are niște oferte excelente; prețuri discount și cărți despre orice domeniu posibil; de la literatură la psihologie, la dezvoltare personală și tot ce ține de arte, craft, parenting, you name it! Această librărie online se numește Antic ExLibris și de ani de zile cumpăr cadouri pentru cei dragi de acolo deoarece găsesc cărți care se pot potrivi gusturilor tuturor.

Să îți spun câteva idei de cadouri de dragobete:

1. Cărți despre modă și stil. Toată lumea vrea să învețe cum să debordeze acea eleganță clasică și efortless!

2. Cărți sexy, despre psihologia sexului sau cu sfaturi legate de performanțele…ahem…erotice. Păi, da, că doar sărbătorim acum un Dragobete modern și emancipat din punct de vedere sexual! Nu mai putem să ne băgăm sexualitatea într-un dulap și să o ținem închisă până trece postul și toate sărbătorile sființilor pentru că știința și psihologia modernă ne-au învățat cât de important este acest aspect pentru sănătatea relației amoroase, dar și pentru sănătatea pshihică și fiziologică individuală.

3. Literatură clasică&vintage sau ceva mai romance, că doar e tematic!

4. Agende frumos legate și ilustrate, cum ar fi cele de la The Flame Tree. Multe dintre ele sunt tematice pentru Dragobete, cum ar fi acest frumos carnet auriu cu Sărutul lui Gustav Klimt.

Idei cadouri dragobere

5. Cărți despre travelling și destinații exotice!

Ce reîntregește mai bine starea de spirit al unui cuplu dacă nu un concediu în care să vă reconectați profund unul cu celălalt într-un mediu fără stres și fără obligații? Cumpără un ghid despre următoarea voastră destinație exotică și faceți-vă un plan de acțiune pentru următoarea excursie!

Cadouri carti

Pe lângă toate aceste idei neobișnuite mai am încă o sugestie, o chestie care s-ar putea să fie cea mai bună alegere pentru tine! Să NU alegi TU! M-ai „auzit”, da. De cele mai multe ori devenim prea anxioși și emoționați când trebuie să alegem un cadou pentru o persoană dragă. Ne e frică de un rateu. Stai liniștit/ă! Îți voi prezenta o nouă idee, un concept revoluționar în ecommerce!

Comandă un Mystery Box!

Câteva site-uri din România au prins deja trend-ul și sunt mai precoce în inițiative mai palpitante și mai neobișnuite! Librăria Antic ExLibris poate pregăti cel mai minunat cadou pentru cineva! Gândește-te, librarii lor cunosc fiecare carte din bibliotecă, e foarte ușor pentru ei să aleagă ceva calitativ atâta timp cât le transmiți cât mai multe detalii despre cum vrei să fie cartea oferită, cine este destinatarul, ce pasiuni are. Astfel, cu timpul economisit pe căutări interminabile, voi, amorezii, puteți petrece mai mult timp împreună pentru a celebra dragostea în Luna Îndrăgostiților.

Află mai multe despre cum funcționează un Mystery Box și ce trebuie să faci!