Când ar putea avea loc alegerile anticipate. Turcan: „Termenul limită ar fi 28 iunie”

57

Potrivit Constituţiei, în momentul de faţă, termenul limită pentru data alegerilor anticipate ar fi 28 iunie, a anunţat, joi, la Digi24, vicepremierul interimar Raluca Turcan. Liberalii nu sunt decişi încă dacă alegerile parlamentare anticipate vor fi organizate în aceeaşi zi cu alegerile locale sau la diferenţă de o zi sau o săptămână.

"Pe Constituţie, în momentul de faţă, termenul limită până la care am putea suprapune alegerile anticipate cu alegerile locale ar fi 28 iunie, pentru că în 28 iunie, practic, ieşim din cadrul de existenţă a mandatului aleşilor locali", a afirmat Turcan, precizând că data se stabileşte prin hotărâre de guvern şi în funcţie de calendarul care iese din Parlament.

Raluca Turcan a mai afirmat că PNL îşi doreşte o reprezentare bună a românilor, la aceste alegeri.

"Vom găsi acea dată şi vom alege acea dată astfel încât să permitem românilor să voteze în număr cât mai mare", a mai afirmat Turcan la Digi24, potrivit Agerpres.

PNL are şi un plan B, dacă PSD blochează anticipatele

Potrivit Ralucăi Turcan, între 14 mai şi 28 iunie va fi găsită cea mai bună dată pentru alegerile anticipate.

"Este foarte posibil între 14 mai şi 28 iunie, este un calendar în care vom găsi cea mai bună dată pentru alegeri anticipate", a adăugat Turcan.

Ea a continuat: "Este posibil legal şi să ai votul în aceeaşi zi, pentru că nu există nicio reglementare care să îţi interzică votul în aceeaşi zi. Este posibil să ai votul şi la interval de o zi, maxim de o săptămână. Vom vedea ce rezultă din Parlament şi care sunt opţiunile care ne mai rămân după toată această procedură".

Vicepremierul a recunoscut că există şi riscul ca planul PNL-ului să nu iasă, pentru că totul depinde de PSD.

Raluca Turcan afirmă, însă, că liberalii au un plan B.

"Vom vedea foarte mult ce rezultă din Parlament şi care sunt opţiunile care ne mai rămân după toată această procedură, pe care eu sper că PSD-ul nu o va bloca în Parlament. Există acest risc. Avem şi planul B, dar PSD este total responsabil de îndeplinirea sau nu a unui proiect pe care românii îl aşteaptă”, a mai spus Raluca Turcan.