Cand mai ieftin inseamna mai scump: Vezi povestea in care un utilaj ieftin a devenit mai scump cu peste 4.000 de euro

286
accesoriii atasamassdîăLas
cand mai ieftin inseamna mai scump

Din păcate sunt dese cazurile în care cumperi un utilaj second hand, iar după ce faci achiziția este nevoie să mai investești 1000- 2500 euro în acel utilaj, asta în cazurile fericite.

Există și situații în care aceste peripeții duc la nașterea unor proiecte care își propun să protejeze cumpărătorii de situația aceasta în care prețul utilajului se adeverește a fi mult mai mare decât prețul inițial.

 

Am primit o poveste de la CEO-ul proiectului COSOSUL, în care ne relatează experiența lui cu achiziția de utilaje și cum a decis să pornească proiectul COLOSUS.

Ștefan Vâju – CEO Colosus . Prima licitație de utilaje Europa.

 

“În ultima perioadă am auzit tot mai frecvent zicale de genul “Mai mult cu mai puțin”. Mi-a luat ceva timp să înțeleg că de fapt vor să îmi vândă un produs mai scump decât ce se găsește în piață și vor să îmi distragă atenția de la preț și să mă convingă că pe termen lung voi fi mai eficient și deci mă va costa mai puțin. Dar până să ajung la mai mult cu mai puțin a trebuit să încerc mai puțin cu mai mul. Adică ce am crezut că va fi o afacere grozavă și ieftină a devenit mai scumpă decât eram pregătit să recunosc.

Nu au fost rare situațiile când am realizat după achiziția unui utilaj uzat că puteam face un deal mai bun. Mai exact ceea ce am achiziționat este mai departe de ce am crezut inițial. Dacă am face povestea lungă scurtă ar suna cam așa: am decis să cumpăr un utilaj second-hand, am intrat pe net, am vizionat vreo câteva zile câteva zeci de utilaje și într-o seară de joi m-am decis pe care-l vreau. Se potrivea cu bugetul meu, poate era ușor peste, dar negociez eu cumva. Mai adaug deplasarea mea până undeva în vestul Europei care include cazarea, transportul și câteva mese pe la fast-food-urile de pe autostradă.

Ca să fiu sigur că nu mă trage careva pe sfoară mai iau un coleg specialist în utilaje să facem o inspecție și îi asigur eu toate cheltuielile de deplasare. Totul decurge conform planului și sărbătorim la întoarcere succesul. Ajunge și utilajul după o săptămână și parcă este mai fad decât ce am văzut în parc. Poate mi se pare. Îl dăm jos de pe platformă și începem o altă inspecție când descoperim alte mici imperfecțiuni sau lipsuri care mi-au scăpat la prima vizită.

După prima săptămână de lucru mă sună operatorul că utilajul sună ciudat și nu mai răspunde cum trebuie la anumite comenzi. Nu mai intru în detalii că deja sunt frustrat la maxim. Iau două decizii: îl bag în service și schimb tot ce trebuie la el ca să fiu sigur că îmi realizez lucrarea la timp și îmi promit că nu voi mai cumpăra utilaje second-hand de la tipul ală din vest. La final trag linie și mă simt înșelat, frustrat și naiv.

 

Care sunt cheltuielile?

Încep să pun pe hârtie sumele cheltuite că nu pot spune investite:

 

·         timp pierdut pe net până seara târziu și zile de lucru pierdute: 500 euro (ăștia sunt banii care îi puteam face în loc să pierd timpul căutând)

·         cheltuieli deplasare (2500 km) – 650 euro (acoperă combustibil, vignete, cazare, masă, alte cheltuieli

·         costuri coleg inspecție: 200 euro

·         costuri reparații acasă: 2500 euro

·         nervii mei și timpul pierdut: neprețuit.

Ajung la aceeași concluzie ca și tine după ce ai citit povestea mea. Nu îmi spune că tu nu ai trecut prin așa ceva cel puțin o dată. Dacă nu ai trecut bravo. Nu crede totuși că ție nu ți se poate întâmpla. Doar dacă . . . ai un noroc colosal.

 

Colosus este prima licitație de utilaje, vehicule, avioane și ambarcațiuni din România. Compania cu capital 100% românesc Colosus

 

Poți deveni partener Furnizor COLOSUS - contactându-i la adresa de email [email protected]

sau poți cumpăra utilaje sigure de la COLOSUS accesând acest link