Când vor liberalii să se desfăşoare alegerile locale şi parlamentare. Totul depinde de epidemia de coronavirus

25

Conducerea PNL a discutat, marţi seară, într-o şedinţă online, despre alegerile locale şi parlamentare, şi când ar putea avea loc, în contextul epidemiei de coronavirus.

Guvernul a amânat deja alegerile locale şi a prelungit mandatul aleşilor locali cu şase luni, până la finalul acestui an.

Preşedintele PNL Ludovic Orban le-a transmis liderilor PNL din teritoriu că o variantă luată în calcul de Guvern pentru organizarea alegerilor locale este luna septembrie sau luna octombrie, dacă epidemia de coronavirus încetează până atunci.

În acest scenariu, alegerile parlamentare ar urma să aibă loc în luna decembrie, la termen, spun liberalii.

La începutul lunii mai, premierul Ludovic Orban spunea, la Mioveni, că “sfârşitul lunii septembrie-începutul lunii octombrie ar putea fi o dată bună de organizare a alegerilor”.

“Diferenţa de vedere dintre noi şi majoritatea condusă de PSD din Parlament este aceea că noi credem că tot Guvernul trebuie să decidă data alegerilor şi condiţiile de organizare a alegerilor, aşa cum a fost până acum, în timp ce Parlamentul a trecut o lege, pe care noi am atacat-o la CCR, prin care şi-au stabilit ei atribuţia de a stabili data alegerilor prin legea adoptată de Parlament”, mai spunea Orban.