Capitala Olandei va întări măsurile de securitate la obiectivele sale turistice, după atentatele din Spania

267

Amsterdamul va întări măsurile de securitate ca urmare a atentatelor teroriste care au avut loc în Catalonia și va încerca inclusiv să reducă durata și cozile de așteptare la principalele atracții turistice, a anunțat joi primăria acestui oraș, informează AFP.

03c075c3-5faa-4a69-8daf-bef74ec32236

Primarul Eberhard van der Laan, Ministerul Public și forțele de ordine au avut o reuniune cu responsabili ai "mai multor mari atracții turistice, pentru a discuta despre actuala amenințare teroristă", a anunțat primăria din Amsterdam.

"Reuniunea a fost organizată ca răspuns la recentele atentate din Spania", soldate cu 16 morți, a precizat Van der Laan, într-un comunicat publicat pe site-ul primăriei.

Cu ale sale canale pitorești, muzee importante și cu al său "cartier roșu", capitala olandeză atrage în fiecare an circa 17 milioane de turiști, potrivit unui studiu realizat în 2016 de Amsterdam Marketing.

"Măsuri suplimentare pot fi luate în locuri specifice", a constatat Eberhard van der Laan, care dorește să reducă inclusiv cozile de așteptare și să protejeze mai bine oamenii care stau la ele.

"Am convenit, de asemenea, că reprezentanții obiectivelor turistice se vor antrena cu poliția și serviciile de urgență, pentru a ști ce trebuie făcut în caz de amenințare teroristă", a adăugat primăria.

Mai multe situri turistice au fost incluse în aceste discuții, cum sunt popularul Heineken Experience și Museumplein (Piața Muzeului), unde se află muzeele Van Gogh, Rijksmuseum și Stedelijk Museum.

Cu toate acestea, Van der Laan a recunoscut că nu "va putea fi niciodată exclusă posibilitatea unui atac".

Rotterdam, al doilea oraș din Olanda, a anunțat de asemenea, miercuri, noi măsuri de securitate, printre care amplasarea de jardiniere gigantice pentru a bloca străzile din centrul orașului împotriva unor atacuri cu mașină-berbece.

Până acum Olanda a fost ferită de atacuri teroriste, atacuri ce au lovit recent mai multe țări europene.

AGERPRES/(AS — editor: Adriana Matcovschi, editor online: Simona Aruștei)