Carmen Dan NU DEMISIONEAZĂ de la Ministerul de Interne

38

Carmen Dan NU DEMISIONEAZĂ de la Ministerul de Interne

Ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan a anunţat joi, de la ora 21.00, o conferinţă de presă la sediul MAI.

Conferinţa vine după ce miercuri seara premierul Tudose a acuzat-o pe Carmen Dan, într-un interviu la Antena 3, că l-a minţit şi că nu mai poate lucra cu aceasta. Declaraţiile premierului: AICI

În debutul conferinţei, Carmen Dan a declarat că a dispus trimiterea corpului de control al MAI la IGPR, pentru clarificarea unor aspecte legate de cercetările privind poliţistul-pedofil.

Mai departe, Carmen Dan a spus că are documentul prin care Cătălin Ioniţă a semnat un document prin care îşi dădea acceptul să preia conducerea IGPR. Acordul a fost semnat, potrivit ministrului MAI, marţi, după ce a discutat cu Ioniţă, însă ulterior, în spaţiul public a fost lansată o campanie împotriva lui. Prin urmare, miercuri, Ioniţă a cerut o discuţie cu Dan, în care i-a precizat că are reţineri privind preluarea conducerii IGPR. Tot miercuri, premierul Mihai Tudose a anunţat că nu îl va schimba pe Bogdan Despescu de la conducerea IGPR, deşi, susţine Carmen Dan, nu a consultat-o pe acest subiect. “Ulterior, premierul l-a sunat pe chestorul Ioniţă, întrebându-l dacă îşi mai doreşte postul, la care a răspuns nu (…)”.

"Am aici dovada acceptului exprimat de chestorul Cătălin Ioniţă pentru ocuparea funcţiei de şef al Poliţiei Române, în situaţia în care premierul ar fi decis să accepte propunerea de eliberare din funcţie a chestorului Despescu. Acest acord a ajuns şi la domnul prim-ministru. Sintetizând, avem pe de o parte, documente şi pe de altă parte, vorbe. Acordul a fost semnat de chestorul Cătălin Ioniţă marţi, înaintea anunţului public pe care l-am făcut, referitor la propunerea de demitere a actualului şef al Poliţiei Române", a mai spus Dan în cadrul conferinţei. Ministrul a adăugat că poate înţelege "dubla poziţionare sub presiune" a chestorului Cătălin Ioniţă, dar a respins acuzaţia că l-ar fi minţit pe premierul Mihai Tudose.

Mai departe, Carmen Dan a precizat că Guvernul este unul politic, iar decizia în privinţa ei se află la partid! “Guvernul e unul politic, miniștrii sunt nominalizați validați în forurile statutare ale partidelor din coaliție. Tot acolo se aprobă retragerea lor din Guvern”, a spus Dan.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/inca-una-pentru-carmen-dan-politistii-ii-cer-demisia-341698/