Carmen Dan promite sporuri salariale pentru politistii care s-au implicat in salvarea unor vieti

288

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat joi, la Competitia Mondiala de Descarcerare si de Acordare a Primului Ajutor Calificat (World Rescue Challenge – WRC), care se desfasoara la Targu Mures in perioada 30 august – 3 septembrie, ca va acorda prime salariale celor doi politisti, din Rupea, judetul Brasov, respectiv Gorgota, judetul Prahova, care s-au implicat in salvarea unor vieti, informeaza AGERPRES.

‘Venind spre Targu Mures, am oprit intr-o localitate din judetul Brasov la o sectie de Politie din orasul Rupea, unde stiam ca exista un politist care, nu cu mult timp in urma, a salvat trei vieti. Fiind un participant in trafic, a fost martorul unui accident in care doi soti si un copil s-au rasturnat cu masina in lac. A intervenit de urgenta, fiindca in astfel de situatii conteaza fiecare secunda si, fara sa aiba cunostinte de specialitate, a salvat trei vieti.

Am tinut sa il felicit personal. Si mai stiu de inca un politist, care chiar zilele trecute s-a aflat cu emotie, care a salvat un nou nascut, acordandu-i primul ajutor, doar pentru ca a avut curiozitate sa vada pe Internet cum se acorda primul ajutor unui nou nascut. Sunt oameni care nu practica in specialitatea aceasta meserie, dar sunt oameni care, in plan adiacent, demonstreaza in fiecare zi ca aceasta meserie este una de vocatie’, a spus Carmen Dan.

Aceasta a aratat ca, pentru ea, salvatori sunt in primul rand pompierii, pentru ca in fiecare zi se sacrifica si se expun pentru a salva vieti, dar si jandarmii si politistii, care si in timpul liber au ocazia sa dea sens profesionalismului. Din acest motiv, ministrul de Interne a decis sa faca demersuri pentru recompensarea celor doi politisti,

‘Primul era politist cu experienta, celalalt, in perioada de tutela. Stiu ca nu este important si nu in asta sta recunostinta mea ca ministru, insa simt nevoia ca astfel de fapte sa fie recompensate, pe cale de consecinta, am sa ma ingrijesc ca acestor doi politisti sa le fie acordat un spor la salariu, desi sriu ca nu au actionat asa pentru a avea vreo recompensa’, a aratat ministrul.

Carmen Dan a mai afirmat ca, cei care sunt alaturi de pompieri, jandarmi si politisti stiu ca acestia nu si-au ales aceste meserii doar pentru a avea un loc de munca, ci din vocatie.

‘Nu oricine poate sa faca aceste meserii. Mi-as dori sa extindem genul acesta de activitati (de salvare de vieti omenesti, n.r.) si catre Politie si Jandarmerie’, a mai spus ministrul, care a precizat ca exista in derulare un program de instruire in acordarea primului ajutor la nivelul celor doua institutii.