Cătălin Drulă: Statul se hrăneşte din inflaţie şi ne aruncă înapoi nişte firmituri / Care ar fi fost „soluția corectă”

99

Liderul interimar al USR, Cătălin Drulă a declarat joi, 14 aprilie, la RFI, că soluţia corectă la problema scumpirilor era scăderea TVA-ului pe energie şi carburant. El a criticat, totodată, pachetul de măsuri sociale anunţat de coaliţie.

„Este şi prea puţin, şi prea târziu, şi prost făcut, şi necinstit. Când spunem prea puţin, practic, statul se finanţează acum din această inflaţie, din aceste creşteri de preţuri, în special la energie, pentru că TVA-ul este o taxă procentuală, spre exemplu, 19%, în momentul în care plătim mai mult, să spunem, pentru un pachet de unt sau pentru un litru de carburant, statul încasează mai mulţi bani.

Ceea ce se întâmplă în momentul de faţă este că din aceste sume, care sunt semnificative, miliarde şi miliarde pe care statul le încasează în plus, hrănindu-se din această inflaţie, ne aruncă înapoi nişte firmituri”, a afirmat Drulă.

Liderul USR spune că „soluţia corectă şi care trebuia să vină încă din toamnă, când USR a depus proiect de lege pe această temă-şi aici intervine partea de prea târziu-, era scăderea TVA-ului pe energie şi pe carburant”.

„Noi am propus o scădere de la 19% la 5%, o soluţie care s-a aplicat în mai multe ţări europene, o soluţie care ar fi lăsat banii direct oamenilor, în loc să-i colectăm suplimentar prin această inflaţie, unde practic, TVA-ul se aplică pe o sumă mai mare.

Îi lăsam direct în buzunarul omului şi avea şi un efect de calmare a inflaţiei, pentru că preţul la carburant se vede în toată economia”, a explicat deputatul USR.

Despre pachetul social anunțat de coaliție, Drulă a menționat că acesta prost croit.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Cătălin Drulă: Statul se hrăneşte din inflaţie şi ne aruncă înapoi nişte firmituri / Care ar fi fost „soluția corectă” apare prima dată în Main News.

Source: New feed