Cazare Constanta

969

Romania este una dintre tarile ai caror locuitori sunt cat se poate de norocosi. Acestia au la dispozitie si mare si munte pentru relaxare si chiar anumite peisaje inedite, cum ar fi Delta Dunarii. Atunci cand vorbim despre mare, prima localitate care ne vine in minte este, fara doar si poate, Constanta. Este si normal, fiind principalul port al tarii, unul dintre cele mai mari orase si un punct pe harta extrem de ofertant in obiective turistice. Constanta dispune de plaje proprii, de cea mai mare statiune litorala din Romania si de o istorie cat se poate de atractiva. De asemenea, turistii au la dispozitie unitati de cazare dintre cele mai diversificate, de la hoteluri de 5 stele pana la cazare in apartamente foarte bine aranjate.

Istoric Constanta

Constanta este unul dintre cele mai vechi orase din Romania si dateaza inca din secolul VII, atunci cand a fost intemeiata cetatea Tomis. Cetatea a fost creata de catre corabierii greci, care faceau comert cu populatia locala.

Importanta localitatii a crescut foarte mult in vremea imparatului Constantin cel Mare, de unde si denumirea de astazi, perioada in care au fost inaltate o multime de edificii, bai termale si diverse ateliere.

Astazi, Constanta este rezultatul dezvoltarii de dupa Razboiul de Independenta in 1878 si de dupa perioada interbelica si reuseste sa ofere atat dovezi ale istoriei bogate si zbuciumate, cat si o multime de variante de distracie pentru turisti.

Plaja din Constanta

Plaja orasului Constanta este una frumoasa si interesanta. Aceasta se intinde in Estul orasului, de la Portul Tomis pana la Statiunea Mamaia. Cea mai cunoscuta plaja este Plaja Modern, care dispune de o faleza inalta si de un peisaj exceptional. Aceasta are nisip fin si o latime de 100-200 de metri. Plaja Modern se remarca prin adancimea foarte mica a apei, ceea ce o face perfecta pentru familiile cu copii.

O alta plaja ce tine de orasul Constanta este 2 Papuci. Desi este neamenajata si ingusta, cu o intrare anevoioasa in apa, este foarte atractiva pentru cei care sunt in cautarea unor locuri ceva mai salbatice.

Cea de-a treia plaja din Constanta este Faleza Nord. Din pacate, nefiind ingrijita, este intr-o stare destul de avansata de degradare. Totusi, este vizitata frecvent de localnici si de turisti.

Evident, urmeaza plajele din Mamaia, care sunt mult mai atractive, insa si mult mai aglomerate.

Obiective turistice Constanta

Pe langa plaja, turistii care ajung in Constanta se pot bucura de o serie de obiective atractive pe care orasul le ofera:

  • Delfinariul. Este unul dintre cele mai vizitate locuri din oras si incanta atat adultii, cat si copiii indiferent de perioada anului. Inaugurat in 1 iunie 1972, este singurul loc din tara care ofera spectacole sustinute de delfini, lei de mare sau pinguini. Turistii care doresc voie buna si zambete, trebuie sa viziteze acest loc impresionant.
  • Acvariul. Tot pentru cei pasionati de viata marina este construit si acvariul. Construit chiar in apropierea cunoscutului Casino, acesta are o istorie de aproape 60 de ani si numara peste 100 de specii de pesti si vietuitoare marine.
  • Bisericile din Constanta. Cu o bogatie culturala foarte diversificata, Constanta dispune de o multime de biserici ale mai multor culte. Acestea arata foarte bine si ofera adevarate opere de arta. Pot fi vizitate Biserici precum cea Armeneasca, cea greceasca sau cea Romano Catolica. Biserica Sfantul Mina este si ea o adevarata oaza de relaxare si de liniste.
  • Cazino-ul din Constanta. Este unul dintre simbolurile nelipsite din pozele cu Constanta. Este o cladire emblematica cu o istorie de peste 130 de ani, care a trecut prin foarte multe si a reusit sa se integreze perfect in peisajul maritim.
  • Portul Constanta. O vizita in acest oras nu poate sa nu se concretizeze si printr-o vizita in Portul Tomis. De aici poate sa fie admirata Marea Neagra si pot fi descoperite peisaje impresionante.

Exista o multime de alte obiective turistice in oras si cu siguranta, cei care ajung pentru cateva zile aici se pot bucura de o multime de lucruri de facut. Parcul Arheologic, Planetariul, numeroasele muzee si cel mai mare complex destinat sporturilor extreme, din intreaga tara, pot sa umple perfect timpul destinat vacantei.

Cazare in Constanta

Asa cum am precizat, o vizita in Constanta inseamna unitati de cazare excelente. Cei de la rezervasigur.ro ofera zeci de variante, de la hoteluri de 5 stele pana la pensiuni si apartamente inchiriate in regim hotelier. Odata ce ai rezervat o camera sau mai multe camere pe rezervasigur.ro ai o serie de garantii:

  • Te bucuri de cele mai mici preturi de pe piata;
  • Ai la indemana toate informatiile legate de unitatea de cazare pe care ai rezervat-o;
  • Ai garantia ca totul este in regula si ca nu sunt sanse sa ajungi in Constanta si sa nu ai unde sa stai.